Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Marc Marquez

Marquez door het dolle heen na behalen wereltitel: "Wat een fantastisch seizoen!"

Marc Marquez veroverde zondag zijn zesde wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport. Ondanks dat er nog vier races zijn te gaan in het MotoGP-kampioenschap kan niemand de Spanjaard meer bij halen. Na afloop van de race was de nog altijd maar 26-jarige Marquez dan ook onwijs gelukkig met zijn wereldtitel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de race in Thailand stond de top drie direct het officiële MotoGP-kanaal te woord. Natuurlijk sprak Marquez daar ook over het behalen van zijn zesde titel in de koningsklasse in de MotoGP, waarmee zijn totaal op acht wereldtitels is gekomen. "Het was werkelijk een fantastisch seizoen en ik wil dan ook mijn team en sponsoren bedanken voor deze titel. Ik hoefde vandaag niet te winnen maar toch deed ik er het hele weekend alles aan om de beste setting voor de race te vinden. Halverwege de race had ik het nog lastig om het tempo van Quartararo te volgen, maar gelukkig kon ik hem op het einde toch nog voorbij gaan en de overwinning pakken!

Nummer twee in Thailand, Fabio Quartararo reed wederom een fantastische race, maar kwam net te kort om de overwinning binnen te kunnen slepen: "Ik ben zeer tevreden met mijn tweede plaats. Ik reed een goede race maar uiteindelijk was Marc net iets te sterk voor me. In de laatste bocht heb ik een nog een poging gewaagd, maar helaas schoot ik rechtdoor. Door die inhaalpoging kan ik in ieder geval goed slapen vanavond, want ik heb er alles aan gedaan om te winnen", zo stelt de Fransman vast.

De derde plek was voor Yamaha-rijder Maverick Vinales die vooral vooruit kijkt naar de volgende races. "Ik ben blij met mijn derde plek en ik denk dat we een goede basis hebben voor de komende races. Die circuits liggen mij goed en ook de motor lijkt het goed te doen, ik kijk dan ook met een positief gevoel richting het slotstuk van het seizoen."

0 reacties