Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Marc Marquez

Marquez: "Ik voel in Italië niet méér druk dan in andere landen"

Marc Marquez en Valentino Rossi zijn vanaf 2015 grote rivalen van elkaar geworden door het incident tijdens de Grand Prix van Maleisië dat jaar. De Italiaan kan sindsdien echter geen vuist maken tegen de hegemonie van Marquez. Toch is de strijd tussen de verschillende fan-groepen nog steeds aanwezig, iets waar de huidige wereldkampioen zich niet druk om kan maken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tijdens de persconferentie van de Grand Prix van San Marino liet Marquez tegenover onder andere RacingNews365 weten dat hij het geen probleem vindt om in Italië te racen. "Weet je, als je eenmaal je helm opzet, weet je toch niet meer in welk land je bent. Daarom voel ik ook niet méér druk in Italië dan tijdens races in andere landen. Al is het natuurlijk wel zo dat ik liever voor mijn thuispubliek in Spanje rijd."

Waar de Italiaanse coureurs het met twee thuisraces moeten doen, daar komt Marquez maar liefst vier kaar per jaar in actie op Spaanse circuits. Doordat ook de MotoGP-kalender de komende jaren uitgebreid wordt, zou een van Spaanse circuits weleens kunnen verdwijnen: "Ik hoop niet dat we het met minder Spaanse circuits moeten gaan doen. Onze circuits zijn namelijk leuk en er zijn altijd veel fans aanwezig, wat zorgt voor een goede sfeer. Doe mij er nog maar een Spaanse GP bij", aldus een grappende Marquez.

De Honda-rijder hoopt zondag op Misano in ieder geval weer een gooi naar de overwinning te doen: "Natuurlijk moet ik ook mijn kampioenschap in de gaten houden, maar met 78 punten voorsprong op de nummer twee sta ik er goed voor. Daardoor zal ik ook tijdens de race op Misano risico's nemen om de GP te winnen, al zal ik de wereldtitel gedurende zo'n race altijd in mijn achterhoofd houden."

0 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari