Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marquez: "Ik zal Rossi niet meer uit mezelf de hand schudden"

In 2015 ging de goede onderlinge relatie tussen Marc Marquez en Valentino Rossi kapot. Tijdens de Grand Prix van Maleisië viel de Spanjaard na in aanraking te zijn gekomen met de Italiaan. Sinds dat moment is het nooit meer goedgekomen tussen de twee kampioenen. Waarschijnlijk gaat dat ook niet meer gebeuren.

'The Doctor’ Valentino Rossi is er immers nog altijd van overtuigd dat Marc Marquez de Italiaan met opzet zijn wereldtitel wilde doen laten verliezen. De nog altijd maar 25-jarige Spanjaard is het hier vanzelfsprekend mee oneens. Tijdens het afgelopen seizoen probeerde Marquez de vete tussen de twee te stoppen door Rossi de hand te reiken voor aanvang van de Grand Prix van Misano. De negenvoudig wereldkampioen gaf echter geen hand terug. Zijn antwoord was duidelijk, hij had een groot respect voor de rijder Marc Marquez, maar een vriendschap tussen de twee zal niet meer mogelijk zijn. Onlangs ging Marquez in de Spaanse krant Marca nog eens in op de situatie tussen de twee legendes.

"Ik heb het vorig seizoen al geprobeerd en het is duidelijk dat Rossi er niet voor open staat. Voor mij bestaat er geen enkele rancune richting Valentino. Echter staat hij er niet voor open om elkaars handen te schudden en het verleden achter ons te laten. Mijn mening over hem is niet veranderd. Ik kijk nog steeds vol bewondering naar zijn prestaties en ik kan alleen maar hopen dat ik op zijn leeftijd nog steeds over dezelfde snelheid zal beschikken. Ik ben er van overtuigd dat hij ook dit jaar weer een van mijn grootste concurrenten zal zijn", aldus de Repsol Honda-coureur, die verwacht dat hij ondanks een schouderoperatie fit aan de start zal verschijnen tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Qatar. "Het zal niet eenvoudig worden om honderd procent fit aan de start te kunnen gaan verschijnen, maar negentig procent zou al genoeg zijn. Dan zou ik het raceweekend al op een normale manier kunnen afwerken." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"