Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marquez: "Niet bezig met de Formule 1"

MotoGP-kampioen en legende-in-wording Marc Marquez blijft de tweewielers voorlopig nog wel even trouw. Een Formule 1-test eerder dit jaar smaakte naar maar, maar van een snelle carrièreswitch is geen sprake.

Het was op de Red Bull in Oostenrijk dat Marc Marquez een in Toro Rosso gehulde Red Bull-bolide uit 2012 aan de tand mocht voelen. De Spanjaard was direct snel, waarop Helmut Marko verkondigde dat hij zeker Formule 1-materiaal was. Hoewel Marquez zeer genoot van zijn uitstapje en niet kan wachten om opnieuw in een cockpit te kruipen, zien we hem voorlopig enkel nog op motoren.

"Ik heb als kleine jongen ooit gekozen voor een carrière op de motor en ik heb altijd geleerd dat je juiste pad moet blijven volgen. Op dit moment speel ik dan ook niet met de gedachte om te gaan autoracen", zo wordt de vijfvoudig MotoGP-kampioen geciteerd door Speedweek . "De herinneringen aan die dag op de Red Bull Ring zal ik altijd blijven koesteren. Ik weet nog dat ik de nacht ervoor nauwelijks had geslapen, zo nerveus was ik, maar het was erg cool. Met name de snelle bochten en het late remmen maakten ontzettend veel indruk."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden