© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marquez: "Niet bezig met de Formule 1"

31 dec. 2018 09:15 Jan van der Burgt 0 reacties
MotoGP-kampioen en legende-in-wording Marc Marquez blijft de tweewielers voorlopig nog wel even trouw. Een Formule 1-test eerder dit jaar smaakte naar maar, maar van een snelle carrièreswitch is geen sprake.

Het was op de Red Bull in Oostenrijk dat Marc Marquez een in Toro Rosso gehulde Red Bull-bolide uit 2012 aan de tand mocht voelen. De Spanjaard was direct snel, waarop Helmut Marko verkondigde dat hij zeker Formule 1-materiaal was. Hoewel Marquez zeer genoot van zijn uitstapje en niet kan wachten om opnieuw in een cockpit te kruipen, zien we hem voorlopig enkel nog op motoren.

"Ik heb als kleine jongen ooit gekozen voor een carrière op de motor en ik heb altijd geleerd dat je juiste pad moet blijven volgen. Op dit moment speel ik dan ook niet met de gedachte om te gaan autoracen", zo wordt de vijfvoudig MotoGP-kampioen geciteerd door Speedweek.

"De herinneringen aan die dag op de Red Bull Ring zal ik altijd blijven koesteren. Ik weet nog dat ik de nacht ervoor nauwelijks had geslapen, zo nerveus was ik, maar het was erg cool. Met name de snelle bochten en het late remmen maakten ontzettend veel indruk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen