Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez verovert voor het derde jaar op rij de poleposition tijdens GP van Oostenrijk

Marc Marquez zal zondag voor het derde jaar op rij vanaf poleposition vertrekken tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Spanjaard veroverde met ruime voorsprong de eerste plaats tijdens de kwalificatie-sessie. Fabio Quartararo en Andrea Dovizioso zullen de zevenvoudig wereldkampioen zondag vergezellen op de eerste startrij.

Marquez Tsjechie 2019 winst 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

In het eerste gedeelte van de kwalificatie was de meest opvallende aanwezige coureur Cal Crutchlow. De Honda-rijder vond tijdens de vrije trainingen nog niet de juiste snelheid en moest zich daarom via Q1 zien te plaatsen voor het tweede gedeelte van de kwalificatie. Ondanks een fout in zijn voorlaatste ronde plaatste de Brit zich tijdens zijn laatste ronde eenvoudig voor de Q2-sessie. Achter hem was het de Italiaan Francesco Bagnaia die de tweede plaats veroverde waardoor ook de Ducati-rijder zich klaar mocht maken voor een strijd om de eerste twaalf plaatsen op de grid.

Q2

Tijdens het spectaculaire tweede gedeelte van de kwalificatie was het Marquez die na de eerste 'stint' stevig de leiding in handen nam. Achter hem waren het de Yamaha-rijders Vinales en Quartararo die indruk maakte door de tweede en derde plek te veroveren. Verrassend, aangezien de Yamaha-motor niet bekend staat om zijn hoge topsnelheid die wél noodzakelijk is op het snelle Red Bull Ring-circuit.

Vinales probeerde tijdens zijn tweede stint met een soft-achterband het gat met Marquez te dichten maar de Spanjaard kwam niet in de buurt van de Honda-rijder. Die laatste verbeterde zijn eigen tijd daarna nogmaals met meer dan een halve seconde. Op ruime achterstand was het Quartararo die zijn Yamaha uiteindelijk naar de tweede plek stuurde voor Ducati-rijder Andrea Dovizioso. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi stelde met een tiende plaats zwaar teleur.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Oostenrijk 2019

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Andrea Dovizioso Ducati
4. Maverick Vinales Yamaha
5. Francesco Bagnaia Ducati

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'