Marquez wint, podium voor Rossi bij GP Duitsland

15 jul. 2018 14:41 Ruud Dimmers 0 reacties
Marc Marquez heeft dankzij een zege op de Sachsenring zijn leidende positie in de MotoGP verstevigd. Valentino Rossi bekroonde een goede race met een tweede plaats.

De openingsfase op de Sachsenring was voor Jorge Lorenzo die een kleine voorsprong verdedigde op Marquez, Petrucci en Rossi. Laatstgenoemde zat in deze fase klem achter Petrucci, maar passeerde hem in de eerste bocht. Een cruciale actie omdat het gat naar Lorenzo en Marquez langzaam groter werd.

Marquez wachtte geduldig af achter Lorenzo. Voor Rossi was het zaak om het gat te dichten richting het tweetal en meter voor meter kroop hij dichterbij. Op het moment dat de Italiaans op zijn Yamaha de aansluiting had vond Marquez het tijd om te vertrekken.

Met nog zeventien ronden te gaan veroverde de Spanjaard de leiding. Rossi passeerde de terugvallende Lorenzo met nog vijftien ronden te gaan, maar het gaatje richting Marquez bedroeg al een ruime seconde.

In de slotfase liet de Repsol Honda-coureur eenvoudig weg bij Rossi. De gaten in de top werden groter. Wederom was het Lorenzo die ver terug viel in de slotfase. De strijd voor de laatste podiumplaats mondde uit in een gevecht tussen Petrucci en Vinales, waarbij laatstgenoemde de derde plaats veilig steld.

Rossi bekroonde een sterke race met een tweede positie, maar Marquez verstevigde zijn leidende positie in het WK wederom. Rossi bezet de tweede positie op gepaste afstand.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen