Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marquez: "Zes favorieten voor de MotoGP-titel in 2019"

De pas 25-jarige Spanjaard Marc Marquez heeft inmiddels al vijf MotoGP titels op zak en om een zesde titel toe te voegen aan de collectie zal hij dit jaar onder andere af moeten rekenen met zijn nieuwe teamgenoot, Jorge Lorenzo. Hij verwacht een felle strijd.

Gisteren werd door het HRC Honda team de nieuwe motor gepresenteerd. De presentatie vond plaats in Spanje bij hoofdsponsor Repsol, dat voor het 25 e seizoen op rij de hoofdsponsor zal zijn van het fabrieksteam van Honda. In die jaren vierde de Spaanse oliegigant al successen met verschillende rijders als Mick Doohan, Alex Crivillé, Valentino Rossi en natuurlijk Marc Marquez. Laatstgenoemde staat binnen de eigen gelederen voor de uitdaging een andere meervoudig kampioen te verslaan, Jorge Lorenzo.

"Jorge gaat dit seizoen zeker mee doen om de titel. Hij is een top coureur en wanneer hij tijdig herstelt van zijn blessures ben ik ervan overtuigd dat hij vanaf de start van dit seizoen al mee zal strijden om de prijzen. Echter zal ik niet alleen met Lorenzo moeten gaan strijden voor de titel dit seizoen. Ik denk dat Andrea Dovizioso (Ducati), de twee Yamaha-rijders (Maverick Vinales en Valentino Rossi) en Alex Rins (Suzuki) mijn concurrenten zullen zijn dit seizoen", aldus Marc Marquez, die daarnaast aan gaf niet bang te zijn om in conflict te komen met Jorge Lorenzo. "Ook met mijn vorige teamgenoot, Dani Pedrosa waren er periodes dat we even niet met elkaar door een deur konden. Echter is het vaak simpelweg zo dat je elkaar de dag nadat er een incident heeft plaats gevonden opbelt en het uitspreekt. Dat gebeurde ook al eens afgelopen seizoen tussen Lorenzo en mij, nadat we elkaar raakten in de eerste ronde van de Grand Prix van Aragon. Wellicht komt zo’n situatie nog eens voor, maar we zullen er onder elkaar altijd uit komen. Daar ben ik van overtuigd." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"