Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Martin Brundle: 'Hamilton riep verlies GP Australië over zich af'

Lewis Hamilton dacht na afloop van de veelbesproken kwalificatie voor de Grand Prix van Australië dat hij de zege al binnen had. Groot was dan ook zijn teleurstelling toen hij in de race zijn meerdere moest erkennen in zijn grootste rivaal Sebastian Vettel.

In de persconferentie na afloop schuwde Hamilton het namelijk niet om aan zijn concurrenten nog een kleine tik uit te delen. Volgens F1-analist Martin Brundle riep de regerend wereldkampioen daarmee het noodlot over zich af. "Het was duidelijk karma want Hamilton riep tijdens de persconferentie nog naar Vettel dat hij zo'n snel rondje had gereden om de lach van het gezicht van de Duitser weg te vegen. Hij mag dat misschien wel niet zo gemeend hebben, feit blijft dat hij een dag later de rekening gepresenteerd kreeg. Sebastian troefde hem af in de race en kwam er zonder woorden aan vuil te maken op die manier op terug."

In gesprek met Speedweek laat Brundle dan ook weten begrip te hebben voor de teleurstelling van Hamilton. "De afgelopen drie jaren was Hamilton steeds de snelste tijdens de trainingen en kwalificaties. Toch won hij niet. Ook dit jaar was hij ijzersterk in de kwalificatie en had hij een goede start maar lukte het hem opnieuw niet. Dat is absoluut teleurstellend." Het verlies van Mercedes kwam volgens Brundle niet alleen door het zogenaamde softwareprobleem maar had ook te maken met de strategie. "Mercedes moest met slechts één auto's beide Ferrari's onder controle houden. Ferrari speelde dat slim uit door Raikkonen als eerste naar binnen te halen waarna Lewis een ronde later al volgde. Vervolgens profiteerde Vettel maximaal van de safety car situatie."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"