Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Martin Brundle: 'Ik had meer als Max Verstappen willen zijn'

Martin Brundle had gedurende zijn eigen carrière graag wat meer trekjes van Max Verstappen gehad. Naar eigen zeggen was hij te braaf, waar Max Verstappen misschien iets te wild is.

Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig televisiecommentator deelde na de Grand Prix van China het vliegtuig met Max Verstappen. De twee raakten aan de praat en Brundle deed een bekentenis, zo vertelt hij in gesprek met het AD . "Ik vertelde Max dat ik er spijt van heb dat ik in mijn eigen carrière te weinig risico's heb genomen. Hij neemt misschien wel teveel risico's, maar ik heb liever zijn spijt dan de mijne."

Dat gezegd hebbende vindt Brundle wel dat Max Verstappen moet veranderen: "Anders wordt hij nooit kampioen. Na incidenten met Hamilton en Vettel had hij beter moeten weten, maar in Baku vloog hij er weer agressief in. In mijn ogen had hij alle drie die Grand Prixs kunnen winnen." Volgens Brundle moet er dus iets gebeuren en daarmee bedoelt hij dat Verstappen zuiniger moet zijn op zijn auto: "We weten dat hij snel is en genoeg talent heeft om kampioen te worden, maar je wordt geen kampioen als je zo vaak botst, ongedacht wie er schuld heeft aan de touche. Hij moet zijn gevechten beter uitkiezen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"