© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Martin Brundle: 'Ik had meer als Max Verstappen willen zijn'

12 mei 2018 20:04 Jan van der Burgt 0 reacties
Martin Brundle had gedurende zijn eigen carrière graag wat meer trekjes van Max Verstappen gehad. Naar eigen zeggen was hij te braaf, waar Max Verstappen misschien iets te wild is.

Voormalig F1-coureur vond zichzelf te braaf

Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig televisiecommentator deelde na de Grand Prix van China het vliegtuig met Max Verstappen. De twee raakten aan de praat en Brundle deed een bekentenis, zo vertelt hij in gesprek met het AD.

"Ik vertelde Max dat ik er spijt van heb dat ik in mijn eigen carrière te weinig risico's heb genomen. Hij neemt misschien wel teveel risico's, maar ik heb liever zijn spijt dan de mijne."

Dat gezegd hebbende vindt Brundle wel dat Max Verstappen moet veranderen: "Anders wordt hij nooit kampioen. Na incidenten met Hamilton en Vettel had hij beter moeten weten, maar in Baku vloog hij er weer agressief in. In mijn ogen had hij alle drie die Grand Prixs kunnen winnen."

Volgens Brundle moet er dus iets gebeuren en daarmee bedoelt hij dat Verstappen zuiniger moet zijn op zijn auto:

"We weten dat hij snel is en genoeg talent heeft om kampioen te worden, maar je wordt geen kampioen als je zo vaak botst, ongedacht wie er schuld heeft aan de touche. Hij moet zijn gevechten beter uitkiezen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen