Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Maserati verrast en keert na 66 jaar terug op internationaal racetoneel

Maserati keert terug in de racerij. De Italiaanse autofabrikant gaat deelnemen aan de Formule E en zal vanaf 2023 uitkomen in de elektrische autosportklasse.

Maserati Logo mit Wolke Spiegelung
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Maserati

Volgend jaar verschijnt er een nieuwe team op de grid in de Formule E. Autofabrikant Maserati zal vanaf 2023 met een team deelnemen aan het wereldkampioenschap. Daarmee keert het Italiaanse merk na 66 jaar afwezigheid weer terug als fabrieksteam in de Single Seaters. In 1957 verscheen Maserati voor het laatst op de grid, in de Formule 1, destijds met Juan Manuel Fangio achter het stuur.

Vanaf 2023 zal het Italiaanse merk deel gaan nemen aan de elektrische tegenhanger van de F1. De Italianen hebben hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en elk nieuw model Maserati wat op de markt komt, zal ook beschikbaar zijn in een 100% elektrische uitvoering. Deelname aan de Formule E past dus precies in dat plaatje.

Davide Grasso, Maserati CEO, zegt dat het onvermijdelijk was dat het Italiaanse merk zou terugkeren in de racerij. "We zijn er trots op om terug te zijn waar we thuishoren als hoofdrolspelers in de racewereld. We worden gedreven door passie en zijn innovatief van aard. We hebben een lange geschiedenis van uitmuntende prestaties in de racerij en we zijn er klaar voor om deze prestaties in de toekomst te kunnen evenaren", aldus Grasso.

Vertrouwen in de Formule E

De nieuwe president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, is heel verheugd met de nieuwe deelnemer aan het FE-kampioenschap. "Ik ben zeer blij om Maserati te mogen verwelkomen in de Formule E."

"Dat zo'n iconisch merk met een groot en succesvol motorsportverleden betrokken wil zijn in deze serie, getuigt van het overweldigende vertrouwen in de toekomst van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap", aldus Ben Sulayem.

Het nieuwe Formule E-seizoen gaat 28 januari weer van start. Het kampioenschap begint met twee races in Saoedi-Arabië. De Nederlander Nyck de Vries wist afgelopen jaar wereldkampioen te worden in de klasse en zal dit jaar proberen zijn titel te prolongeren.

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'