Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Masi doorbreekt stilzwijgen en komt met statement na vertrek bij FIA

Voormalig wedstrijdleider Michael Masi heeft voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 een statement naar buiten gebracht. Op dinsdag werd bekendgemaakt dat hij is vertrokken bij de FIA, waarna hij nu reageert op zijn vertrek en terugblikt op zijn tijd bij de internationale autosportfederatie.

Op dinsdag 12 juli werd, zeven maanden na de Grand Prix van Abu Dhabi, bekendgemaakt dat toenmalig wedstrijdleider Michael Masi is vertrokken bij de FIA. Na de laatste race van het vorige Formule 1-seizoen werd hij al uit zijn rol als wedstrijdleider gezet. Dit had alles te maken met de race waarin Max Verstappen wereldkampioen werd en Lewis Hamilton versloeg in de allerlaatste ronde. Masi maakte destijds de kampioenschapsbeslissende keuze om de safety car naar binnen te halen en nog één ronde te racen, waardoor de Nederlander op vers rubber Hamilton versloeg en er met de wereldtitel vandoor ging. Mercedes was furieus na de GP van Abu Dhabi en eiste verandering bij de wedstrijdleiding. Die kwam er ook: Masi moest vertrekken, maar bleef achter de schermen nog wel aanwezig bij de FIA. Maar nu is Masi dus echt helemaal vertrokken. Bij het Australische Speedcafé reageert hij voor het eerst sinds de GP van Abu Dhabi op zijn tijd bij de FIA: "Ik ben er trots op dat ik vele jaren heb mogen samenwerken met de verschillende clubs die lid zijn van de FIA, de Formule 1 Group, de deelnemers, promotors, circuitbeheerders en mijn collega's en team intern bij de FIA."

Masi bedankt zijn voorgangers en de FIA

Het statement van Masi bevat vooral bedankjes voor alle partijen waar hij als wedstrijdleider mee samenwerkte. "Ik zal de relaties en vriendschappen die ik tijdens mijn reis tot nu toe heb opgebouwd altijd koesteren. In het bijzonder ben ik Herbie Blash en later Charlie Whiting eeuwig dankbaar voor het aanwijzen van mij als opvolger in 2018, een rol waar ik naar uitkeek om te schaduwen en te leren van Charlie gedurende vele jaren, voorafgaand aan zijn schokkende dood." "Ook wil ik mijn oprechte waardering uitspreken voor alle steun en begeleiding van de voormalige FIA-president Jean Todt, (F1-baas, red.) Stefano Domenicali, en mijn toegewijde FIA Single Seater-team." "Ik spreek mijn waardering uit voor de tienduizenden toegewijde vrijwilligers en officials die de motorsport elke dag over de hele wereld mogelijk maken, want de veiligheid van de deelnemers en officials is altijd mijn hoogste prioriteit gebleven. Ik dank de voorzitter van de FIA, Mohammed Ben Sulayem en zijn presidentiële team voor hun persoonlijke steun sinds hun benoeming en ik wens hen het beste voor de toekomst." "De persoonlijke steun van mijn familie, vrienden en collega's wereldwijd tijdens deze reis en vooral in de laatste paar maanden kan alleen maar worden omschreven als overweldigend en iets dat ik voor altijd zal koesteren."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"