Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Masi in zijn nieuwe rol weer terug in Formule 1-paddock

Michael Masi is voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi 2021 weer te vinden bij een Formule 1-circuit. De voormalige wedstrijdleider van de koningsklasse heeft sindsdien andere bezigheden en is dit weekend aanwezig in zijn nieuwe rol binnen de autosport.

Na de controversiële Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 verdween Michael Masi van het Formule 1-toneel. Er heerste onvrede over de uitslag van de race waarin Max Verstappen zijn eerste wereldtitel veroverde door Lewis Hamilton in te halen in de allerlaatste ronde. Dit werd mogelijk nadat Masi de call gaf om nog één ronde te racen na een periode achter de safety car. De call zorgde voor een langlopende discussie, waarbij Mercedes het volledig oneens was met de gemaakte keuze van de wedstrijdleider. Uiteindelijk werd hij in februari 2022 uit zijn rol als F1-wedstrijdleider gezet en kreeg hij een andere functie binnen de FIA. Een aantal maanden later, in juli, vertrok hij bij het mondiale autosportorgaan. Na het vertrek bij de FIA keerde de Australiër terug naar zijn geboorteland om meer tijd met zijn familie te spenderen en niet veel later ging hij nieuwe uitdagingen aan binnen de autosportwereld.

Masi aanwezig voor Supercars

Hoewel de Formule 1 het hoofdevenement is van het raceweekend op Albert Park, is Masi officieel aanwezig vanwege zijn rol als voorzitter van de Supercars Commission in Australië. De Supercars-klasse rijdt van 30 maart tot en met 2 april net als de F1 op het circuit in Melbourne. Masi is dus officieel niet aanwezig voor de Formule 1 zelf, maar is al wel gespot binnen de paddock van de koningsklasse. Voor hem natuurlijk geen onbekend terrein, al focust hij zich tegenwoordig op de Supercars en op zijn rol binnen het bestuur van Karting Australia, waar hij sinds eind 2022 onderdeel van uitmaakt.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"