Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Exclusief: Massa verwacht steun van Ferrari in de strijd tegen titel Hamilton

Felipe Massa legt in een exclusief interview met RacingNews365 waarom Ferrari zijn rechtszaak over de F1-wereldtitel van 2008 zou moeten steunen en welke impact het titelverlies had op de Braziliaanse autosport.

Hamilton Massa 2008
Interview
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Felipe Massa zegt dat hij verwacht en hoopt dat Ferrari zijn lopende rechtszaak over het wereldkampioenschap van 2008 zal steunen. De Braziliaan probeert momenteel het resultaat van het kampioenschap, dat hij met één punt verloor van Lewis Hamilton, ongedaan te maken.

Dat doet hij nadat opmerkingen van Bernie Ecclestone, in 2008 de F1-eigenaar, eerder dit jaar suggereerden dat de Brit al tijdens dat seizoen wist dat de GP van Singapore dat jaar was gemanipuleerd door Renault, maar dat hij er destijds voor koos om geen actie te ondernemen.

Massa's juridische team is in afwachting van documenten van de FIA en de Formule 1, met een laatste deadline die is verlengd tot 15 november, waarbij de elfvoudig Grand Prix-winnaar niet geïnteresseerd zegt te zijn in een financiële regeling.

Massa's Ferrari-team heeft zich tot nu toe erg stil gehouden over de zaak en ook Hamilton is niet geïnteresseerd, maar Massa gelooft dat Ferrari zijn zaak zal steunen, omdat het team uit Maranello ook een kampioenschap heeft verloren - de mogelijk zestiende coureurstitel voor de Scuderia.

Massa verwacht steun van Ferrari

Toch denkt Massa dat die steun vanuit Italië nog gaat komen. "Ik verwacht nog steeds steun van Ferrari, omdat we het kampioenschap uiteindelijk samen hebben verloren", vertelt Massa exclusief aan RacingNews365 ter gelegenheid van het 15e 'jubileum' van de race in Brazilië.

"Ik hou van Ferrari, het team zit in mijn hart. Ik ben absoluut een grote Ferrari-fan en ik zal mijn hele leven dankbaar zijn voor alles dat is gebeurd in mijn tijd bij het team, met de fans, de kansen en de dromen die ik had. Dus ik verwacht zeker dat het team aan mijn kant zal staan, want we hebben samen het kampioenschap verloren door de manipulatie die plaatsvond."

Massa wijst naar Mercedes-teambaas Wolff en zijn opmerkingen over de controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. "Elke keer als je Toto Wolff hoort praten over 2021, is hij de persoon die mij het meest steunt, dus ik kan echt niet geloven dat Ferrari niet samen met mij in die situatie wil zitten."

"Op dit moment zijn ze stil, maar ik geloof echt dat ze aan mijn kant zullen staan en ik hoop echt dat dat het geval is, want dat is het juiste om te doen na hetgeen dat er met ons is gebeurd. Wat mij is overkomen, is ook Ferrari overkomen."

Het interview gaat verder onder de afbeelding.

			© xpb.cc
	© xpb.cc

Steun in Brazilië

In 2008 verspeelde Massa de kans om de vierde Braziliaan te worden die de titel op zijn naam schreef, na Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet en Ayrton Senna, wiens laatste titel dateert uit 1991. Op de vraag hoe zijn zaak door het Braziliaanse publiek is ontvangen, vertelde Massa hoe hij op straat vaak wordt gestopt door mensen die hem hun steun aanbieden.

"Ze steunen mij enorm," zegt hij. "Overal waar ik kom, op het vliegveld, in de supermarkt of in het restaurant, stoppen mensen me om te zeggen dat ze aan mijn kant staan en dat ik moet vechten. Wat mij is overkomen hoort namelijk niet bij de sport en ze zeggen dat ik de ware kampioen ben."

"Ik krijg geweldige steun van verschillende mensen in het land, maar niet alleen in Brazilië, soms ook in de Verenigde Staten en ook in Europa. Veel mensen in de racewereld zijn soms een beetje bang om hun steun voor mij uit te spreken, maar er zijn veel mensen die me steunen, zelfs binnen de autosport, dus ik doe het niet alleen."

"Ik doe het voor mijn land, want Brazilië heeft verloren door niet erkend te worden als kampioen. Dat had geweldig kunnen zijn om de autosport te helpen groeien - en we hebben op dit moment geen Braziliaanse coureur in de Formule 1."

"Het had anders kunnen zijn, als je kijkt naar wat Senna voor andere Brazilianen heeft gedaan. Ik vergelijk mezelf niet met Senna, maar we weten hoe belangrijk dat kampioenschap voor het land zou zijn geweest", aldus Massa.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"