© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Massa: 'Gebrek aan Brazilianen in de Formule 1 is schrijnend'

Felipe Massa maakt zich zorgen over de afwezigheid van Brazilianen in de Formule 1, zowel nu als in de toekomst.

Oud F1-coureur pleit voor beter autosportklimaat in eigen land

Na het vertrek van Felipe Massa uit de Formule 1 staat er geen Braziliaan meer op de deelnemerslijst. Een verontrustende ontwikkeling, stelt Massa in gesprek met het Franse Auto Hebdo.

"Brazilië bracht grote namen voort als Senna, Piquet en Fittipaldi. Brazilië was ooit een echt Formule 1-land en ik ben er trots op dat ik onderdeel uit heb mogen maken van die cultuur, maar ik maak me ook zorgen om de toekomst van ons land binnen de sport."

Massa ziet op korte termijn ook niet een Braziliaan toetreden tot de Formule 1 en legt daarbij de vinger op de zere plek: "Natuurlijk spelen economisch ongunstige tijden daarin een rol, maar daarnaast kunnen jonge talenten vanuit de kartsport nergens naartoe."

"We hebben hier in Brazilië geen Formule 4-kampioenschap zoals die er in Europa wel heel veel zijn. Dat hebben we echter wel nodig", aldus Massa die zijn hoop vestigt op de nieuwe president van de Braziliaanse automobielfederatie: "Hopelijk draagt hij bij aan een beter autosportklimaat in ons land."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen