Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Felipe Massa

Massa: "Je ziet dat Leclerc niet de ervaring heeft die Verstappen wel heeft"

Felipe Massa kwam jaren uit voor het team van Ferrari als teamgenoot van Michael Schumacher en Fernando Alonso. Bij zijn debuut voor het team was Massa nog een jonge coureur en werden er vraagtekens gesteld bij zijn aanstellen. Massa ziet zijn verhaal opnieuw afgespeeld worden als hij kijkt naar Charles Leclerc, al meent hij dat hij nog niet van het niveau van Max Verstappen is.

Tegenover het Italiaanse La Stampa laat de inmiddels 38-jarige coureur weten dat hij het volste vertrouwen heeft in de toekomst van Leclerc: "Het is prachtig om te zien dat Ferrari dit jaar heeft gekozen voor een jonge coureur in de persoon van Leclerc. Wanneer ik naar hem kijk zie ik veel van mezelf terug. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat Charles een uitstekende rijder is en dat hij de toekomst van de Formule 1 is."

"Het is net als in mijn tijd opvallend dat Ferrari eindelijk weer voor een jonge coureur heeft gekozen. Toch denk ik dat het team weinig risico neemt met deze keuze, aangezien Leclerc nu al uitstekende coureur is. Hij is snel, intelligent en heeft nog een grote verbetermarge. Samenvattend bezit hij dus alle kwaliteiten, maar mist hij alleen een wagen waarmee hij kan strijden om de wereldtitel."

De in Monaco wonende Massa ging ook niet voorbij aan de concurrent van Leclerc, Max Verstappen. "Leclerc heeft minder ervaring opgedaan dan Verstappen en dat zie je op bepaalde momenten terug. We moeten echter eerlijk concluderen dat ook Verstappen pas dit jaar laat zien dat hij volwassenheid heeft toegevoegd aan zijn voornaamste kwaliteiten, snelheid en karakter. In mijn ogen is de Nederlander nu pas een échte titelkandidaat geworden."

4 reacties