Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa: 'Kubica met één hand in de Formule 1 is onmogelijk'

Felipe Massa is duidelijk op oorlogspad. De Braziliaan is nog niet zeker van een stoeltje bij Williams volgend jaar en moest met lede ogen toezien hoe Paul di Resta en Robert Kubica uitgebreid mochten laten zien hoe snel ze waren tijdens een testdag in Hongarije. Massa probeert de concurrentie dan ook snel de kop in te drukken.

In een interview met het magazine GP Gazette laat Massa weten dat de fysieke gesteldheid van Kubica het onmogelijk maakt om op niveau in de Formule 1 te rijden. "Ik heb heel veel respect voor Robert, maar met één hand kan je niet rijden. De wagens zijn tegenwoordig zo zwaar dat hij gegarandeerd tegen problemen gaat aanlopen" , is Massa duidelijk. "Ik zou het in elk geval niet kunnen: rijden met één hand" , voegt hij daar aan toe.

Ook de huidige reserverijder van Williams, Paul di Resta, is niet veilig voor de kritiek van Felipe Massa. "Hij is niet de juiste man voor het team" , is het harde en duidelijke oordeel van Massa over zijn collega. "Hij presteert in de DTM ook niet naar behoren en kan het team niet verder helpen in de ontwikkeling" , aldus Massa. "Maar goed, ik wil niet teveel kritiek geven. Dit is enkel mijn mening" , besluit de Braziliaan met een licht positieve noot.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'