Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa: "Meer competitie in de Formule E dan in de Formule 1"

Nieuwbakken Formule E-coureur Felipe Massa is blij met zijn nieuwe werkomgeving. Volgens de Braziliaan is de elektrische klasse competitiever dan de Formule 1.

"Wat de Formule E zo interessant maakt, en ik hoop dat ik er één van ben, is dat veel verschillende coureurs races kunnen winnen. Sterker nog, ik denk dat er veel coureurs zelfs kampioen kunnen worden", zo laat de voormalig Formule 1-coureur van Sauber, Ferrari en Williams weten in gesprek met de BBC .

"Ik denk dat er in de Formule E veel meer sprake is van close racing dan in de Formule 1", vervolgt Massa, die uitkomt voor Venturi, waar voormalig Williams-teamgenoot Susie Wolff als teambaas de scepter zwaait. Massa heeft naar eigen zeggen voor de Formule E gekozen, omdat hij er een lange toekomst in ziet weggelegd voor hem: "Hier heb ik de kans mijn carrière daadwerkelijk te verlengen, in plaats van dat ik na één seizoen zou moeten opstappen." "Ik verwacht in deze klasse nog een aantal jaar volop te genieten van mijn carrière, voor ik besluit te stoppen met racen."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024