© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Massa: 'Michael Schumacher heeft mij alles geleerd'

30 dec. 2017 11:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Nadat hij eind 2016 zijn pensioen aankondigde, stond Felipe Massa toch weer aan de start in 2017. Het werd uiteindelijk zijn laatste seizoen in de Formule 1.

Massa kijkt tevreden terug op zijn Formule 1 carriëre

Felipe Massa begon zijn Formule 1 carrière in 2002 bij het team van Sauber waarna hij in 2006 zijn droomtransfer maakte naar Ferrari. Hier werd hij als tweede rijder binnengehaald naast de grote Michael Schumacher.

In totaal stond de Braziliaan 269 keer aan de start van een Grand Prix. Het leverde hem 11 overwinningen op en bijna de wereldtitel in 2008. Met slechts één puntje verschil moest hij dat jaar zijn meerdere erkennen in Hamilton.

Vooral over zijn tijd bij Ferrari is Massa erg te spreken. In gesprek met Crash.net laat hij weten dat hij in die tijd veel heeft geleerd van Michael Schumacher.

"Michael was mijn leraar. Hij was altijd ontzettend aardig voor mij. Toen hij besloot om te stoppen met de Formule 1 bood hij mij een enorme kans."

"In 2006 behaalde ik mijn eerste overwinning. Dat gebeurde uitgerekend tijdens mijn thuisrace in Brazilië. In Brazilië hebben we altijd veel Formule 1 coureurs gehad met vele overwinningen en titels. Ik zag Senna altijd als de koning van de Formule 1 dus het was een geweldig gevoel om daar te winnen."

Zoals gezegd verloor Massa de titelstrijd in 2008 op slechts één punt van Hamilton. Toch ziet hij het zelf niet als een gemiste kans.

"Wat me in 2008 heeft geholpen om over de teleurstelling heen te komen, is het feit dat ik de laatste race toen heb gewonnen. Ik had het niet beter kunnen doen. Ik ben dan ook trots op alles wat ik heb bereikt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen