Massa niet bestraft voor hinderen Verstappen

14 jul. 2017 17:56 Ruud Dimmers 0 reacties
Felipe Massa was zich na afloop van de tweede vrije training voor de GP van Groot-Brittannië van geen kwaad bewust. De Williams-coureur hinderde Max Verstappen, maar vond dat er geen reden tot ophef was.

Massa: 'Max was bezig aan outlap en had geen reden om me te passeren'

Max Verstappen was bezig aan zijn outlap en wilde de langzaam rijdende Massa passeren. De Braziliaan gaf echt geen ruimte en bijna raakten de twee coureurs elkaar. De wedstrijdleiding onderzocht het incident, maar besloot om geen actie te ondernemen.

Felipe Massa vond dat Verstappen geen reden had om hem in te halen, zo liet hij Motorsport.com weten.

"Ik had de ronde ervoor veel verkeer en besloot wat gas terug te nemen. Max was bezig met zijn opwarmronde en had dus geen reden om me in te halen."

"Hij was aan het pushen om me in te halen en als hij bezig was met een snelle ronde dan had ik niet zo gereden. Max was bezig aan een outlap en daarom besloot ik om hem er niet voorbij te laten."

Het was niet de eerste keer dat de Braziliaan en de Nederlander elkaar in de weg zitten. Eerder dit jaar hinderde Massa tijdens de kwalificatie Verstappen. Max liet zich daar toen negatief over uit, wat uitmondde in een conflict tussen beide coureurs.

Bekijk het moment in onderstaande video:

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen