Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa noemt Max Verstappen in top 5 van beste Formule 1 coureurs

Aankomend weekend is het dan echt zo ver. Felipe Massa rijdt dan zijn laatste Formule 1 race en neemt in Abu Dhabi definitief afscheid van de koningsklasse van de autosport.

Felipe Massa begon zijn Formule 1 carrière in 2002 bij het team van Sauber waarna hij in 2006 overstapte naar Ferrari. Hier moest hij genoegen nemen met de rol van tweede rijder naast Michael Schumacher. In 2014 stapte hij over naar het team van Williams waar hij de afgelopen drie jaar met wisselend succes reed. Door de jaren heeft de Braziliaan het tegen diverse coureurs opgenomen. Volgens AS is het dan ook de hoogste tijd om de balans op te maken. Zij vroegen Massa naar zijn top vijf van beste Formule 1 coureurs.

"De nummer één is duidelijk, dat is Fernando Alonso. Dan volgen Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Zij zitten eigenlijk wel op hetzelfde niveau als Fernando. Daarachter komt denk ik Sebastian Vettel. Hij is goed maar zit wat mij betreft wel op een wat lagere niveau dan Fernando, Michael en Lewis." De nummer vijf in zijn rijtje is echter een opvallende naam aangezien Massa het de afgelopen jaren regelmatig met deze coureur aan de stok heeft gehad. "Nummer vijf, dat is een lastige. Dan ga ik voor Max Verstappen. Hij rijdt misschien niet altijd even consistent maar hij heeft wel ontzettend veel talent en is ongelofelijk snel."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'