Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa: "Of Verstappen alle F1-records gaat breken hangt van één ding af"

Regerend kampioen Max Verstappen is met twee overwinningen in drie Grand Prixs de te kloppen man in de Formule 1. Felipe Massa denkt dat de Nederlander vele records kan breken, maar dat hangt van een ding af.

Na de GP van Australië heeft Max Verstappen de Formule 1-touwtjes stevig in handen. De Red Bull-coureur gaat ruimschoots aan de leiding in het kampioenschap en lijkt dit jaar de te kloppen man te zijn. Ferrari, vorig jaar de grote uitdager van Red Bull, lijkt juist verder weg te zijn gezakt. Voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa heeft er een hard hoofd in dat zijn voormalig werkgever nog iets in kan brengen tegen Red Bull. Een race winnen misschien, maar voor de titel strijden? Nee, dat lijkt hem sterk. "In Australië zagen we de eerste positieve signalen bij Ferrari", zo doelt hij op de racepace van Carlos Sainz. "We moeten echter even afwachten totdat we weer op circuits racen waar de bandenslijtage hoog is." "Red Bull maakte in Bahrein een onwijs groot verschil. Ze hebben bijna een halve seconde voorsprong per ronde, qua racepace. De anderen kunnen wel proberen om dichterbij te komen en een race te winnen, maar het kampioenschap winnen zal lastig worden. Hopelijk vergis ik me..."

Indrukwekkende Verstappen

Weinig kan Verstappen meer stoppen, denkt Massa. Hij denkt dan ook dat de inmiddels tweevoudig kampioen in staat is om alle records te verbreken. Maar, dan moet Max wel zijn F1-pensioen nog even uitstellen. "Tijdens de wintertest was het al duidelijk dat Red Bull een grote voorsprong had. De enige hoop op spektakel is als Red Bull tegen technische problemen aanloopt, of als we wat gevechten tussen de teamgenoten zien. Ik heb de indruk dat Perez wat races kan winnen en een goed jaar mee kan maken, maar Verstappen is momenteel echt heel indrukwekkend." "Max is nog heel jong en nu al op weg om zijn derde wereldtitel te veroveren. Met Red Bull kan hij alle races winnen die er op de kalender staan. En dat zijn er heel veel! Het hangt echter allemaal af van zijn wil om nog meerdere jaren te racen. Hij heeft in ieder geval alle mogelijkheden om de records van Lewis en Michael te verbeteren", aldus de Braziliaan.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel