Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa staat versteld van Verstappen: "Dat kunnen weinig anderen zo"

Max Verstappen ontvangt links en rechts lofzang van menig Formule 1-prominent. Felipe Massa ziet dit jaar ook een onverslaanbare Red Bull-coureur. Hij merkt een specifiek aspect op dat hij bij weinig andere coureurs ziet.

Na vijf Grands Prix staat Max Verstappen bovenaan in het Formule 1-kampioenschap. Hij won drie races, teamgenoot Sergio Perez twee. Felipe Massa twijfelt er in de Gazzetta dello Sport echter niet aan wie er kampioen wordt. Hij is namelijk diep onder de indruk van de Nederlandse F1-coureur. "Verstappen laat al tijden zien een fenomeen te zijn", zo opent de Braziliaan het bal. "Met zijn overwinningen en prestaties kan hij vergeleken worden met de beste coureurs, zoals Senna, Schumacher of Hamilton. Hij is van hetzelfde niveau, is bovendien nog jonger en heeft nog vele jaren voor zich. Hij kan dus alle records van Michael en Lewis gaan overtreffen, mits hij de wil heeft om lang in de Formule 1 te blijven. Dit jaar verwacht ik dat Verstappen zijn derde wereldtitel gaat winnen, gevolgd door nog veel meer andere titels na dit seizoen."

Teamwerk

Massa noemt een kleine waslijst aan dingen op die hem in positieve zin opvallen bij Verstappen, maar ziet een vlak waarop de Nederlander zeer goed is: de samenwerking met zijn team. Niet veel andere coureurs hebben zo'n goede connectie, meent de voormalig coureur van Ferrari en Williams. "Als we het hebben over kwaliteit, bovenop zijn perfecte manier van rijden, dan is het indrukwekkend om te zien hoe koel Verstappen blijft op de belangrijke momenten. Hij staat er altijd bij, weet de juiste beslissingen te nemen en kan met zijn team samenwerken zoals weinig anderen dat kunnen." "Hij heeft een belangrijke stem binnen het team en ze volgen hem. Het partnership tussen Red Bull en Max is hetgeen dat men moet zien te verslaan. Het is dan ook lastig om te bedenken dat de straf voor het team in de windtunnel impact zal hebben op de competitiviteit van Red Bull. Massa eindigt zijn verhaal met een verwijzing naar de liefhebber die de tweevoudig kampioen ook is. "Daarnaast is er nog een winnende karakteristiek van Verstappen: hij is alleen bezig met racen, zonder afleiding, en dat helpt om er altijd alles uit te halen. Als het mogelijk was, dan zou hij 24 uur per dag racen, in de simulator of in een echte bolide."

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training