Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa vreest voor het Max Verstappen-effect bij jonge coureurs

Felipe Massa vreest dat veel jonge coureurs het voorbeeld van Max Verstappen willen volgen en zo snel mogelijk door willen stromen naar de Formule 1. Dat zou volgens de Braziliaan echter een verkeerde ontwikkeling zijn.

Max Verstappen debuteerde op zijn zeventiende in de Formule 1 na slechts één jaartje te hebben geracet in andere formuleklassen. Felipe Massa vreest dat de jonge rijders van nu dat voorbeeld willen volgen in plaats van te wachten tot ze er daadwerkelijk klaar voor zijn. "We zien nu zo vaak jonge coureurs die het liefst zo snel mogelijk de autosportladder willen beklimmen. Dat is geen goede zaak. Ze moeten pas een volgende stap maken als ze er ook echt klaar voor zijn" , aldus Felipe Massa.

Massa ziet niet alleen dat de mentaliteit van de coureurs een probleem vormt, ook de vaders, die vaak een begeleidende rol spelen, zien Max Verstappen als het grote voorbeeld. "Ook de vaders moeten inzien dat er zoiets bestaat als het ideale moment om de stap naar de formule-auto's te maken. Sneller is niet altijd beter. Max Verstappen heeft echter ook hun mentaliteit veranderd."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'