© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Massa vreest voor het Max Verstappen-effect bij jonge coureurs

07 jun. 2018 12:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Felipe Massa vreest dat veel jonge coureurs het voorbeeld van Max Verstappen willen volgen en zo snel mogelijk door willen stromen naar de Formule 1. Dat zou volgens de Braziliaan echter een verkeerde ontwikkeling zijn.

'Jonge coureurs willen te snel doorstromen'

Max Verstappen debuteerde op zijn zeventiende in de Formule 1 na slechts één jaartje te hebben geracet in andere formuleklassen. Felipe Massa vreest dat de jonge rijders van nu dat voorbeeld willen volgen in plaats van te wachten tot ze er daadwerkelijk klaar voor zijn.

"We zien nu zo vaak jonge coureurs die het liefst zo snel mogelijk de autosportladder willen beklimmen. Dat is geen goede zaak. Ze moeten pas een volgende stap maken als ze er ook echt klaar voor zijn", aldus Felipe Massa.

Massa ziet niet alleen dat de mentaliteit van de coureurs een probleem vormt, ook de vaders, die vaak een begeleidende rol spelen, zien Max Verstappen als het grote voorbeeld.

"Ook de vaders moeten inzien dat er zoiets bestaat als het ideale moment om de stap naar de formule-auto's te maken. Sneller is niet altijd beter. Max Verstappen heeft echter ook hun mentaliteit veranderd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen