Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massaontslag dreigt in Formule 1

Christian Horner en zijn collega-teambazen vrezen massa-ontslagen als de budgetlimiet ingevoerd gaat worden in de Formule 1. De FIA wil gefaseerd toewerken naar een budgetlimiet van 150 miljoen dollar per jaar.

"Alleen al in het Verenigd Koninkrijk gaan er mogelijk duizenden banen verloren als de budgetlimiet wordt ingevoerd" , aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. In het Verenigd Koninkrijk zijn zeven van de tien Formule 1-teams gevestigd. "Bij het invoeren van een budgetcap mag het sociale aspect niet worden vergeten. Als een lokale supermarkt sluit, is de regio al in rep in en roer. Bovendien vallen die ontslagen niet uit te leggen als aan de andere kant de toprijders van die teams tot 50 miljoen per jaar verdienen." "De FIA is ervan doordrongen dat de situatie zorgvuldig moet worden aangepakt. De FIA heeft een verantwoordelijkheid naar de teams en hun personeel en dat moet mee worden genomen als er nieuwe plannen voor de toekomst worden aangekondigd."

Door de budgetlimiet zijn teams die ook personenauto's bouwen mogelijk genoodzaakt personeel te verhuizen naar de andere afdelingen van de bedrijven. Dat is een proces waar enkele jaren overheen moet gaan en de FIA onderkent dat. "Het is goed dat de FIA dat heeft ingezien" , zo laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten. "Het moet een proces van meerdere jaren zijn om de teams naar aanleiding van een budgetlimiet te herstructureren. Daarbij mag niet voorbij worden gegaan aan wat een team in de voorbije jaren heeft opgebouwd. We zullen dan ook onze huidige teamstructuur blijven beschermen in de verschillende bijeenkomsten met de FIA."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'