Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Max is Max, Lewis is Lewis"

Er wordt veel gezegd en geschreven over de levensstijl van Lewis Hamilton. Hoe je het echter ook wendt of keert, hij wint er bizar veel wereldtitels mee. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers vindt de kritiek op Hamilton dan ook niet terecht.

"Ik hou van de attitude van Lewis Hamilton. Hij komt ondanks zijn ietwat brutale houding overal mee weg. Hij heeft bovendien de juiste mindset om met alle omstandigheden om te gaan", zo laat Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 weten.

Waar veel mensen hun vraagtekens plaatsen bij hoe Hamilton in het leven staat en zijn sport bedrijft, ziet Lammers liever Hamilton het feestbeest, maar wél met de absolute wil om te winnen, dan bijvoorbeeld de 'nonchalante' Sebastian Vettel. "Als het Vettel een keertje tegenzit, stapt hij tegenwoordig bijna lachend uit en zegt hij 'het is niet anders'. Dat is niet wat we willen zien. Mensen willen een echte vechtersmentaliteit zien, zoals ook Max Verstappen die bijvoorbeeld heeft. Bij Max lukt ook niet altijd alles, maar die raakt daar tenminste geïrriteerd door en haalt niet enkel zijn schouders op." Lammers kan van Verstappen tevens waarderen dat hij heel normaal is gebleven: "Van Max hoor je nooit dat hij vijftien auto's heeft of opeens een boot van honderd meter lang heeft gekocht. Max doet geen buitensporige dingen, waar Lewis Hamilton totaal anders is. Die denkt bijvoorbeeld dat meisjes het leuk vinden als hij zijn shirt uittrekt." "Ik denk echter niet dat we de coureurs om dat soort acties moeten veroordelen. We moeten die grote verschillen tussen coureurs juist waarderen in plaats van bekritiseren."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje