© Mercedes

Nieuwsoverzicht

"Max is Max, Lewis is Lewis"

11 dec. 2018 11:33 Jan van der Burgt 5 reacties
Er wordt veel gezegd en geschreven over de levensstijl van Lewis Hamilton. Hoe je het echter ook wendt of keert, hij wint er bizar veel wereldtitels mee. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers vindt de kritiek op Hamilton dan ook niet terecht.

"Ik hou van de attitude van Lewis Hamilton. Hij komt ondanks zijn ietwat brutale houding overal mee weg. Hij heeft bovendien de juiste mindset om met alle omstandigheden om te gaan", zo laat Jan Lammers in gesprek met Racingnews365 weten.

Waar veel mensen hun vraagtekens plaatsen bij hoe Hamilton in het leven staat en zijn sport bedrijft, ziet Lammers liever Hamilton het feestbeest, maar wél met de absolute wil om te winnen, dan bijvoorbeeld de 'nonchalante' Sebastian Vettel.

"Als het Vettel een keertje tegenzit, stapt hij tegenwoordig bijna lachend uit en zegt hij 'het is niet anders'. Dat is niet wat we willen zien. Mensen willen een echte vechtersmentaliteit zien, zoals ook Max Verstappen die bijvoorbeeld heeft. Bij Max lukt ook niet altijd alles, maar die raakt daar tenminste geïrriteerd door en haalt niet enkel zijn schouders op."

Lammers kan van Verstappen tevens waarderen dat hij heel normaal is gebleven: "Van Max hoor je nooit dat hij vijftien auto's heeft of opeens een boot van honderd meter lang heeft gekocht. Max doet geen buitensporige dingen, waar Lewis Hamilton totaal anders is. Die denkt bijvoorbeeld dat meisjes het leuk vinden als hij zijn shirt uittrekt."

"Ik denk echter niet dat we de coureurs om dat soort acties moeten veroordelen. We moeten die grote verschillen tussen coureurs juist waarderen in plaats van bekritiseren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen