© Red Bull contentpool

Nieuwsoverzicht

Max-mania bereikt hoogtepunt: GP België bijna uitverkocht

21 jul. 2017 07:48 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van België beloofd zeer druk te worden dit jaar. Sinds de entree van Max Verstappen in de Formule 1 in 2015 is de Grand Prix van België een waar bedevaartsoord voor Nederlandse fans. Dit jaar bereikt dat volgens de organisatie van de GP van België een hoogtepunt. Dit in combinatie met het ontbreken van een Duitse GP en de komst van Stoffel Vandoorne zorgt ervoor dat de kans groot is dat de Grand Prix van België over het gehele weekend zo'n 250.000 bezoekers kan verwachten.

250.000 bezoekers voor de Grand Prix van België

Sinds 2001 zijn die spectaculaire bezoekersaantallen niet meer gehaald in België. De wedstrijd in de Belgische Ardennen, die eind augustus op de kalender staat, is voor een groot gedeelte al uitverkocht. Volgens promotor André Maes zijn alle tribunes al volledig uitverkocht, voor het gehele weekend. "Het klopt dat alle tribunes voor de zondag zijn uitverkocht. Niet alleen voor de zondag trouwens, maar voor het gehele weekend!", vertelt Maes aan Motorsport.com.

Een korte rondgang langs verschillende tickethandelaren leert dat de tribunes op zondag inderdaad uitverkocht zijn, maar dat er voor vrijdag en zaterdag nog enkele kaarten beschikbaar zijn. De verwachting is echter wel dat deze kaarten nog zullen worden verkocht.

Volgens Maes heeft het circuit een limiet aan het aantal tickets moeten stellen op last van de lokale autoriteiten. "Op verzoek van de autoriteiten hebben we het aantal tickets moeten beperken, maar we zitten dus al bijna aan die limiet", legt Maes uit.

Elk jaar wordt de Grand Prix van België populairder. In 2015 kwamen er al hordes Nederlanders naar het circuit om hun held te zien racen en in 2016 waren de aantallen al veel groter. Dit jaar wordt dus een voorlopig hoogtepunt bereikt. De Max-mania is daarmee nog steeds ongekend groot, erkend Maes. "Het Max Verstappen-effect blijft aanwezig en dat is belangrijker voor ons dan het ontbreken van een Duitse GP", aldus Maes.

Dit jaar worden de fans nog meer vermaakt in de 'fanzone' en zal er een demonstratie zijn met de Benneton B192, waarmee Michael Schumacher in 1992 zijn eerste overwinning boekte op het Belgische circuit. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen