© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen aast niet op nieuw baanrecord in Zandvoort

21 mei 2018 12:57 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen is in Zandvoort van plan om vandaag nog enkele snelle rondjes te rijden, maar jaagt daarbij niet op het scherpstellen van het baanrecord. Dat record nam hij vorig jaar in handen en mag wat hem betreft nog wel even blijven staan.

Verstappen gaat voor snelle ronden en mooie donuts

"Die aanval op het baanrecord hebben we vorig jaar al gedaan en met succes. Dat record staat nu, dus misschien dat we het over een paar jaar nog eens proberen", zo laat Verstappen in Zandvoort weten.

Dat neemt echter niet weg dat Verstappen ook vandaag weer flink gas gaat geven. De opdracht die hij zichzelf heeft opgelegd is duidelijk:

"Vandaag moet ik het doen zonder Daniel en David, wat misschien maar goed is, want we hebben gisteren flink lopen schelden naar elkaar over de boordradio. Vandaag doe ik het dus nog even over en ga ik voor snelle ronden en donuts op het rechte stuk."

Verstappen had nog mooie woorden over voor David Coulthard, die gisteren een oude RB7 de sporen gaf op Zandvoort: "Ik begreep dat hij wel een gooi wilde doen naar het baanrecord, maar daarvoor was hij veel te druk bezig met zwaaien."

"Niet dat hij geen goede coureur meer is, want ik denk dat hij in het huidige veld nog geen seconde langzamer zou zijn. Met wat training kan hij ondanks zijn 44 lentes nog zo instappen. Michael Schumacher heeft bijvoorbeeld ook laten zien dat dat kan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen