Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen achtste in door regen verstoorde derde training, Hamilton snelste

De derde vrije training werd verstoord door een regenbui in het tweede deel. Voor Max Verstappen betekende dat hij geen kwalificatierun kon maken. In het eerste deel van de training reed de Nederlander als enige op de harde soft banden.

De derde vrije training verliep voor de teams en coureurs niet zoals gepland. Een regenbui in het laatste kwartier zorgde voor een vroegtijdig einde van de training. Max Verstappen kwam niet verder dan de achtste tijd doordat hij alleen op de harde soft compound banden in actie kwam. De andere coureurs kwamen allen op de supersoft banden in actie. Net op het moment dat de Nederlander zijn snelle run op de supersofts wilde aanvangen begon het te regenen.

In de slotminuten van de training waagden diverse coureurs waaronder Stoffel Vandoorne en Max Verstappen zich nog even kort op de baan. Ze kozen hierbij voor een setje van de intermediates. Daniel Ricciardo liet zich verrassen en spinde, maar kon zonder schade zijn weg vervolgen. Vooraan was het ongekend spannend tussen Hamilton, Vettel en Bottas. Het gat tussen deze drie coureurs bedroeg slechts 0,074. Daarachter was er het gat richting Kimi Raikkonen die niet aan kon haken bij het drietal. Nico Hulkenberg zette zijn Renault op de vijfde positie neer voor Daniel Ricciardo. Verrassend was de twintigste en laatste positie van Lance Stroll. De kwalificatie begint vanmiddag om 14:00 en is live te volgen op Racingnews365

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'