© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen alsnog lid geworden van de GPDA

13 mei 2018 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Lange tijd was Max Verstappen uitermate sceptisch over de GPDA en zag hij het dan ook niet zitten om zich daarbij aan te sluiten. Inmiddels is de Red Bull coureur van gedachten veranderd en betekent het dat alle coureurs lid zijn van de GPDA.

Wurz: 'Verstappen komt altijd met goede input'

In aanloop naar de Spaanse Grand Prix kwam het nieuws naar buiten dat Verstappen sinds de afgelopen winter lid is geworden van de GPDA. In gesprek met Motorsport.com wil de Nederlander er zelf niet al teveel woorden aan vuil maken.

"Er zijn wat dingen veranderd waar ik wel blij mee ben. Volgens mij is iedereen nu lid."

Voormalig Formule 1 coureur Alexander Wurz is tegenwoordig de voorzitter van de GPDA en hij is dan ook blij dat iedere coureur inmiddels lid geworden is van de GPDA.

"Max had altijd een uitgesproken mening over de GPDA maar was altijd wel aanwezig als er iets belangrijks werd besproken. Hij kwam dan ook altijd met geweldige input en hecht ook veel waarde aan de mening van andere coureurs. Hij is echt een toffe jonge gozer."

Over de reden dat het zo lang heeft geduurd dat Verstappen zich aansloot, heeft Wurz zo zijn eigen ideeën.

"Misschien dat je pas in je tweede of derde jaar inziet dat het belangrijk is dat we ons als coureurs organiseren om de sport een handje te helpen. Natuurlijk kunnen we niet altijd iets veranderen omdat zowel politieke, financiële en zakelijke factoren een rol spelen maar het is wel ons doel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen