Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Assen meer een MotoGP dan F1-circuit'

Max Verstappen zou het leuk vinden als de Formule 1 naar Nederland komt. Het TT-circuit van Assen wil graag een Grand Prix houden vanaf 2020 of 2021, maar is het circuit wel uitdagend genoeg?

In de basis is het TT-circuit ideaal voor motorraces en minder voor de Formule 1. Dat erkent ook Max Verstappen. De Nederlander ziet nog wel wat hobbels die genomen moeten worden voordat er een GP gehouden kan worden. "Het zal veel geld kosten om dit evenement te organiseren en ik weet niet waar dat vandaan moet komen. We zien het wel als het zover is", laat Max aan Motorsport.com weten. Over het TT-circuit is Verstappen niet direct enthousiast, omdat inhalen nagenoeg onmogelijk is. "Er moeten wel wat aanpassingen doorgevoerd worden, ook om te kunnen inhalen. Het circuit is volgens mij meer voor de MotoGP gebouwd. Er staan echter meer circuits op de kalender die niet ideaal zijn."

Volgens de Red Bull-coureur zou het prachtig zijn als het de organisatie lukt om de Formule 1 naar Nederland te halen. "Als het er van komt, dan is dat natuurlijk erg mooi. Nu blijf ik er neutraal onder. We gaan wel zien wat er gaat gebeuren." De laatste Grand Prix van Nederland werd in 1985 gehouden op het circuit van Zandvoort. Ook dat circuit hoopt op een terugkeer van de koningsklasse van de autosport, maar dan in de duinen van Zandvoort.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"