Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ayrton Senna is niet mijn idool'

Vaak hebben Formule 1-coureur wel een groot voorbeeld, waardoor ze geïnspireerd zijn geraakt. Zo is Ayrton Senna het idool van Lewis Hamilton en Michael Schumacher die van Sebastian Vettel. Max Verstappen heeft echter geen groot wereldkampioen als idool, maar zijn eigen vader.

Grote Formule 1-coureurs waarvoor iedereen naar het circuit komt: ze groeien vaak uit tot idolen van kinderen en jonge coureurs op de tribune. Hoewel Max Verstappen ook op de tribune zat toen hij zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher voorbij zag scheuren, is Schumacher niet het idool van Verstappen. Gevraagd door Speedweek of Ayrton Senna dan misschien zijn idool is, antwoordt Verstappen: "Ayrton Senna is niet mijn idool. Ik heb maar één idool en dat is mijn vader." Het mag voor zichzelf spreken dat Max veel aan zijn vader Jos te danken heeft, al is dat volgens Jos vooral Max zijn eigen verdiensten.

"Max heeft altijd het initiatief genomen" , zegt Jos Verstappen over de stormachtige ontwikkeling van zijn zoon. "Toen hij een jaar of vier en een half was wilde hij een kart, terwijl wij dat eigenlijk nog niet wilden" , vervolgt hij. Jos en moeder Sophie gaven hem toch maar een kart, wat het begin van een mooie carrière betekende. "De doorbraak kwam eigenlijk toen we wilden karten in Genk, waar Max heel bekend is." "De baan was gesloten en dus besloten we naar een baan te gaan waar Max amper bekend was. Hij was direct competitief, ook al reed hij tegen kinderen die soms wel tien jaar ouder waren." "Toen wist ik dat het wel goed ging komen" , aldus Verstappen senior.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'