Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen baalt: 'Op het rechte stuk rijden ze zo bij me weg'

De Grand Prix van Brazilië bracht Max Verstappen een vijfde plaats. De Nederlander kon niet meekomen in het motorengeweld van Ferrari en Mercedes. Zijn Renault-motor werd vanwege betrouwbaarheidsproblemen in vermogen teruggeschroefd.

Voor aanvang van de race liet Verstappen weten dat hij bij de start toe wilde slaan. Dat plan mislukte en de Nederlander wist zijn vierde plaats te behouden. "Het was een s lechte start. Iets teveel wielspin, maar ik moest ook op de witte lijn starten" , laat Max aan Ziggo sport weten. Is Red Bull na deze nederlaag weer terug bij af? " Nee dat denk ik niet. We hadden de auto hier niet goed voor elkaar, maar het circuit ligt ons niet. Ik denk niet dat we terug bij af zijn." In de slotfase van de race maakt Verstappen nog een extra pitstop. Over de boordradio laat Max weten dat zijn banden aan gort zijn. Op zijn verzoek komt hij binnen voor een setje van de supersofts. Het levert hem nog de snelste raceronde op, maar dat is er een die puur voor de statistieken leuk is. " Het is gewoon niet fijn dat je steeds aan het vechten bent met die auto terwijl je hem gewoon rustig naar huis wil rijden. Er was toch niets meer te winnen op dat moment. Ik vroeg het team om een stop te maken en dat hebben we gedaan. Dat bracht ons dan nog de snelste ronde." Lewis Hamilton, als laatste gestart, kwam met rasse schreden dichterbij aan Verstappen. In zijn Red Bull was Max kansloos tegen de Mercedes-motor. " Gewoon klote. Je hebt geen snelheid dus je kan weinig doen. De hele race als we het rechte stuk opgingen dan zag ik de anderen verdwijnen. Dit circuit ligt ons gewoon niet en op het rechte stuk waren we 'redelijk slecht'."

Over twee weken staat de Grand Prix van Abu Dhabi nog op het programma. Max Verstappen is daar niet al te optimistisch over, zeker gezien de situatie met de motor. "Ik weet niet of het daar beter gaat. Er zijn ook redelijk veel rechte stukken en als ze de motor niet open schroeven is het al helemaal niets." De geruchten over het gebrek aan onderdelen van motorleverancier Renault worden min of meer bevestigd. Verstappen hoopt dat hij alles of niets mag spelen en het volle vermogen krijgt. " Ach, dat is de laatste race dus dan kunnen we ook met vuurwerk afsluiten. Vol gas! "

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi