© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen baalt van defect en houdt rekening met gridstraf

21 okt. 2018 00:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De kwalificatie voor Max Verstappen verliep in Austin zwaar teleurstellend. Een afgebroken rechter achterwiel gooide roet in het eten, waardoor een nieuwe inhaalrace wacht.

Al tijdens het eerste deel van de kwalificatie ging het mis voor Max Verstappen. De Nederlander raakte rechts achter een van de kerbstones, waarop de ophanging af brak. Langzaam rijdend keerde de Nederlander nog terug naar de pits, maar daar bleek de schade niet snel genoeg te herstellen. Hierdoor start Verstappen pas vanaf de dertiende positie.

Na afloop van de kwalificatie uit de Red Bull-coureur zijn teleurstelling in gesprek met Ziggo Sport. "Ik reed over de kerbs en toen brak de ophanging af. We weten nog niet hoe dit kan, want iedereen rijdt over deze kerbs heen. Toen het gebeurde was al meteen duidelijk dat het klaar was."

Door de natte vrije trainingen op vrijdag konden de coureurs pas tijdens de derde vrije training hun eerste runs op een droge baan rijden. "De lange runs gingen goed en daarin komen we minder vermogen tekort, maar het voelde goed aan."

"Vorig jaar gingen we van zestien naar drie en we gaan weer proberen hetzelfde te doen", blikt de Nederlander al vooruit op de inhaalrace die hem morgen wacht.

Momenteel staat Verstappen als dertiende op de startopstelling, maar de Nederlander houdt rekening met een gridstraf laat hij Sky Sport weten: "We gaan nu onderzoeken wat de schade aan de auto is en mogelijk pakken we een gridstraf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen