Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen baalt van defect en houdt rekening met gridstraf

De kwalificatie voor Max Verstappen verliep in Austin zwaar teleurstellend. Een afgebroken rechter achterwiel gooide roet in het eten, waardoor een nieuwe inhaalrace wacht.

Al tijdens het eerste deel van de kwalificatie ging het mis voor Max Verstappen. De Nederlander raakte rechts achter een van de kerbstones, waarop de ophanging af brak. Langzaam rijdend keerde de Nederlander nog terug naar de pits, maar daar bleek de schade niet snel genoeg te herstellen. Hierdoor start Verstappen pas vanaf de dertiende positie.

Na afloop van de kwalificatie uit de Red Bull-coureur zijn teleurstelling in gesprek met Ziggo Sport. "Ik reed over de kerbs en toen brak de ophanging af. We weten nog niet hoe dit kan, want iedereen rijdt over deze kerbs heen. Toen het gebeurde was al meteen duidelijk dat het klaar was." Door de natte vrije trainingen op vrijdag konden de coureurs pas tijdens de derde vrije training hun eerste runs op een droge baan rijden. "De lange runs gingen goed en daarin komen we minder vermogen tekort, maar het voelde goed aan." "Vorig jaar gingen we van zestien naar drie en we gaan weer proberen hetzelfde te doen", blikt de Nederlander al vooruit op de inhaalrace die hem morgen wacht. Momenteel staat Verstappen als dertiende op de startopstelling, maar de Nederlander houdt rekening met een gridstraf laat hij Sky Sport weten: "We gaan nu onderzoeken wat de schade aan de auto is en mogelijk pakken we een gridstraf."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden