Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen baalt van derde opeenvolgende DNF

De pechreeks van Max Verstappen komt nog altijd niet tot een eind. Voor de vierde keer in vijf races viel de Nederlander uit, waarvan twee keer bij de start van de race. In Oostenrijk was het alweer na één bocht over voor Max.

Bij de start kwam Verstappen niet van zijn plaats en greep de anti-stall in. Veel posities gingen verloren en bij de eerste bocht ging het nog verder mis voor de Red Bull coureur. " Koppeling was kapot en die deed het niet meer. Bij de proefstart voelde hij al raar aan. Het is lastig uit te leggen, maar hij was gewoon kapot."

Was Max al bang dat hij in het gedrag kwam in de eerste bocht? "Nee ik bleef buiten voor de zekerheid dat ik niet werd geraakt. Wat ik hoorde is dat Kvyat eerst Alonso raakte en toen mij. Ik werd op mijn wiel geraakt en toen ging de koppeling helemaal kapot. Doordat de druk in de motor heel laag was ging de lager in de koppeling kapot." "De auto staat nu in bocht 8… en dat is het weer. We hadden op iets anders gehoopt, maar ja.." liet Verstappen aan Ziggo Sport weten.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China