Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen baalt van 'slechtste kwalificatie van het jaar'

Door zijn gridstraf van 15 plekken wilde Max Verstappen zichzelf een zo goed mogelijke positie verschaffen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. Door een paar fouten in de laatste run lukte dat echter niet en reed hij de zesde tijd. Verstappen was na afloop dan ook niet te spreken over zijn kwalificatie.

Dit seizoen is Max Verstappen 'on fire' als het om de kwalificatie gaat. De Nederlander stond in het kwalificatieduel met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo 11-5 voor, maar in Amerika glipte een goede tijd uit de handen van Verstappen. Na afloop van de kwalificatie, waar hij de zesde tijd reed, was Verstappen vooral boos op zichzelf. "Dit is een van de slechtste kwalificaties van het jaar" , is Verstappen duidelijk na afloop van de kwalificatie. "Ik maakte een paar grote fouten in m'n laatste run, zo simpel is het" , legt Verstappen uit.

"Ik had dezelfde tijd kunnen rijden als Sebastian, dus ik ben niet echt blij met mezelf." "Het is makkelijk om te zeggen dat je een stuk naar voren had kunnen eindigen, maar in dit geval maakte ik gewoon twee grote fouten dus dan weet je dat je veel sneller had kunnen zijn." Al met al vindt Verstappen het misschien wel zijn slechtste prestatie van het jaar. "Ik ben niet tevreden met mezelf, dit is zeker een van de slechtste kwalificaties van het jaar van mij" , besluit hij kritisch.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"