© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen baalt: 'We zijn te langzaam'

26 aug. 2017 13:05 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel Max Verstappen drie maal als vierde een training afsloot, is de Nederlander niet heel optimistisch over zijn kansen dit weekend. Het gat met Mercedes en Ferrari is wederom groot en dus baalt Verstappen dat hij niet mee kan doen om de ereprijzen dit weekend.

Red Bull komt er niet aan te pas in België

Alleen in het geval van een chaotische race heeft Max Verstappen kans op een podiumplaats, beseft hij zelf ook. Na drie vierde plaatsen is de conclusie dat het gat met de top groot is en dat Red Bull het gat niet gaat dichten dit weekend.

"Het ging redelijk goed, eigenlijk zoals we hadden verwacht", blikt Max terug op zijn derde vrije training. "We kunnen nog wel wat verbeteren aan de afstelling van de auto, maar we zijn hier gewoon te langzaam. Maar daarmee maken we geen seconde goed", voegt hij daar aan toe,

Verstappen eindigde drie keer op P4, maar dat is niet waar hij verwacht te eindigen. De P4 is vooral te wijten aan een mindere ronde van een Mercedes of Ferrari, maar normaal gesproken zitten die er 'gewoon' voor tijdens de kwalificatie.

"Nee, het wordt geen vierde tijd in de kwalificatie. Ik verwacht gewoon P5 of P6, zoals altijd. Hoe verder naar voren, hoe beter natuurlijk, maar dat is altijd zo. Ik ga in ieder geval mijn best doen", besluit Verstappen.

Om 14:00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Aan de support zal het in ieder geval niet liggen, er worden zo'n 80.000 Nederlandse fans verwacht in Spa dit weekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen