© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen begint GP-weekend Oostenrijk met derde tijd

29 jun. 2018 12:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in Oostenrijk goed begonnen. De Red Bull-coureur noteerde de derde tijd achter de beide Mercedessen.

Mercedes snelste in eerste vrije trainiing

De eerste vrije training voor de GP van Oostenrijk kende een rustig begin. Het was Max Verstappen die de koe bij de horens pakte en de snelste tijd noteerde op de supersofts. De beide Mercedes-coureurs gaven weinig toe en doken even later als eerste de 1.05 in. Verstappen spinde, maar kon zijn weg met een mooie '360' weer vervolgen.

Vettel en Raikkonen kozen er als enige van de toppers voor om te starten op de ultrasoft band in de openingsfase. Het was ruim 20 minuten wachten tot Daniel Ricciardo de baan op kwam, maar op de soft band noteerde hij de tweede tijd vlak achter Hamillton.

Halverwege de training monteerde Mercedes de ultrasoft banden en direct verbeterden Hamilton en Bottas zichzelf. Het was dan ook wachten op het moment dat de eerste 1.04 werd genoteerd.

Hamilton ging op de ultrasoft band naar een 1.04,839 en was daarmee op dat moment twee tienden sneller dan Max Verstappen. Teamgenoot Ricciardo stond wederom lang in de pitbox.

Tijdens het tweede deel van de training concentreerden de teams zich voornamelijk op de long runs. Daarbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van de ultrasoft band. De tijden van Mercedes waren het meest constant met rondetijden in de 1.08. Daarmee was het een klap sneller dan Red Bull en Ferrari.

Achteraan waren er wederom de problemen voor McLaren en Williams. Stoffel Vandoorne beschadigde de onderkant van zijn bolide en bij Williams liep het weer niet lekker met Robert Kubica die de sessie als langzaamste afsloot.

Vooraan was het Hamilton die een tiende sneller was dan teamgenoot Bottas. Max Verstappen sloot de training af als derde op twee tienden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen