Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen begint GP-weekend Oostenrijk met derde tijd

Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in Oostenrijk goed begonnen. De Red Bull-coureur noteerde de derde tijd achter de beide Mercedessen.

De eerste vrije training voor de GP van Oostenrijk kende een rustig begin. Het was Max Verstappen die de koe bij de horens pakte en de snelste tijd noteerde op de supersofts. De beide Mercedes-coureurs gaven weinig toe en doken even later als eerste de 1.05 in. Verstappen spinde, maar kon zijn weg met een mooie '360' weer vervolgen. Vettel en Raikkonen kozen er als enige van de toppers voor om te starten op de ultrasoft band in de openingsfase. Het was ruim 20 minuten wachten tot Daniel Ricciardo de baan op kwam, maar op de soft band noteerde hij de tweede tijd vlak achter Hamillton. Halverwege de training monteerde Mercedes de ultrasoft banden en direct verbeterden Hamilton en Bottas zichzelf. Het was dan ook wachten op het moment dat de eerste 1.04 werd genoteerd.

Hamilton ging op de ultrasoft band naar een 1.04,839 en was daarmee op dat moment twee tienden sneller dan Max Verstappen. Teamgenoot Ricciardo stond wederom lang in de pitbox. Tijdens het tweede deel van de training concentreerden de teams zich voornamelijk op de long runs. Daarbij werd veelvuldig gebruik gemaakt van de ultrasoft band. De tijden van Mercedes waren het meest constant met rondetijden in de 1.08. Daarmee was het een klap sneller dan Red Bull en Ferrari. Achteraan waren er wederom de problemen voor McLaren en Williams. Stoffel Vandoorne beschadigde de onderkant van zijn bolide en bij Williams liep het weer niet lekker met Robert Kubica die de sessie als langzaamste afsloot. Vooraan was het Hamilton die een tiende sneller was dan teamgenoot Bottas. Max Verstappen sloot de training af als derde op twee tienden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'