Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Max Verstappen begint met 'klein voordeel' aan 2021

Als eind maart het Formule 1-veld zich oplijnt voor de Grand Prix van Bahrein denkt Max Verstappen over een klein voordeel te beschikken ten opzichte van de rest.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen begint dit jaar in de Formule 1 aan zijn zevende jaar. Van het nieuwe seizoen wordt geroepen dat er nauwelijks iets verandert, omdat de reglementen grotendeels gelijk blijven, maar dat er niks verandert, is slechts deels waar. Nog voor dat het seizoen in Bahrein officieel met de eerste Grand Prix wordt afgetrapt, is er juist sprake van een grote wijziging.

De wintertest telt dit jaar slechts drie dagen, waar er in 2020 nog zes dagen ingepland stonden en in 2019 zelfs acht. Jammer voor de fans? Misschien niet voor die fan Max Verstappen, want die denkt dat hij daar een klein slaatje uit kan slaan.

"Het is voor mij een voordeel dat er weinig getest wordt. Sterker nog, hoe minder er getest wordt, hoe beter dat is voor mij", aldus de Nederlandse Red Bull-coureur in gesprek met Ziggo Sport. "Ik heb niet veel tijd nodig."

Met dat laatste doelt Verstappen op het feit dat hij als geen ander in staat is zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Of dat nu gaat om een nieuw circuit, veranderlijke weersomstandigheden of zoals in dit geval om een nieuwe auto, Verstappen kan op gevoel dergelijke nieuwigheden goed 'lezen', beter dan het overgrote merendeel van de concurrenten en mogelijk zelfs beter dan wie dan ook.

Natuurlijk is het maar zeer de vraag hoe lang dat zelf benoemde voordeel doorwerkt in het seizoen. Op drie wintertestdagen (waarin coureurs naar verwachting ieder anderhalve dag voor hun rekening nemen) volgen drie vrije trainingen in Bahrein van ieder een uur, dus het aantal meters dat men maakt voordat de lichten boven het Bahrain International Circuit doven zijn hoe dan ook beperkt.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull