© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen begrijpt straf niet: "Bottas had genoeg ruimte"

02 sep. 2018 17:02 Ruud Dimmers 9 reacties
De gehele race lag Max Verstappen op een derde positie en passeerde ook als derde de finish. Door een tijdstraf werd de Red Bull-coureur slechts als vijfde geclassificeerd.

Verstappen en Bottas waren de hele race dicht bij elkaar te vinden, maar in de tweede helft van de race ging het mis. De Mercedes-coureur, op nieuwere banden, plaatste een aanval aan het einde van het rechte stuk. De Red Bull-coureur liet daarbij weinig ruimte, waarna de beide coureurs elkaar raakten.

Met de tijdstraf was Verstappen het tijdens de race niet eens. Na het zien van de beelden was zijn mening niet veranderd, laat hij bij Ziggo Sport weten.

"Ik gaf hem genoeg ruimte. Als hij dan tegen mij wiel aanrijdt, daar kan ik niets aan doen maar ik kreeg wel de straf ervoor. Onder het remmen mag je terug naar links gaan als je maar een autobreedte de ruimte geeft en dat deed ik. Hij reed tegen mijn wiel aan."

Na de straf liet Verstappen via de boordradio al weten dat hij Bottas er niet voorbij zou laten, iets wat hij na afloop van de race nogmaals uitlegde. "Toen ik die straf had wist ik zeker dat ik hem er niet voorbij ging laten. Ik wist toch al dat het vijfde zou worden door die straf, dus dan maakt het toch niet uit."

"Uiteindelijk ben ik wel derde op het circuit gebleven en daar ben ik wel blij mee, want qua snelheid was het gewoon goed vandaag. Dit ondanks dat we erg langzaam zijn op de rechte stukken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen