© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen bestempelt Hungaroring als een lastig circuit

24 jul. 2018 09:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Hoewel velen ervan overtuigd zijn dat er voor Max Verstappen kansen liggen op een mooi resultaat tijdens de Hongaarse Grand Prix, ziet de rijder in kwestie het zelf vooral als een lastig, veeleisend circuit.

Verstappen: 'Elfde bocht is mijn favoriet'

"De Hungaroring is eigenlijk best een lastig circuit. Het begint al bij bocht 1 waar je behoorlijk hard moet remmen om bocht 2 te halen waardoor je bijna van de baan gaat. Op dit circuit moet je precies de juiste lijn rijden om goed te zitten voor de volgende bocht. Bocht 4 ga je zowat blind in dus daar moet je behoorlijk voorzichtig zijn en het gevoel gedurende het weekend opbouwen."

"Bocht 11 is een ontzettend snelle bocht en is mijn favoriete bocht van het circuit. Als je deze goed neemt, dan geeft dat echt een kick. Tenslotte moet je ook een goede exit hebben bij de laatste bocht zodat je voldoende snelheid meeneemt voor het rechte stuk."

Net als teamgenoot Ricciardo vertoeft ook Verstappen graag in de Hongaarse hoofdstad.

"Boedapest is een geweldige stad. Het heeft een beetje een 'party' reputatie maar daar heb ik nog geen ervaring mee. Ik probeer wel altijd op zondagavond na afloop van de race ergens heerlijke goulash te eten."

Verstappen zijn beste klassering is een vierde plek tijdens de editie van 2015 toen hij nog voor Toro Rosso reed. De afgelopen twee seizoenen kwam hij steeds als vijfde over de streep.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen