Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen blij met nieuwe Red Bull

Formule 1 coureur Max Verstappen mocht vandaag echt aan de bak in de nieuwe Red Bull RB14. Na een opstartprobleem in de ochtend kon de Nederlander in de middag alsnog flink gas geven.

De omstandigheden waren slecht in Barcelona. Met een buitentemperatuur die net boven het vriespunt lag waagden veel teams zich in de ochtend nauwelijks buiten. In de middag liep de temperatuur iets op, maar luxe was het allerminst. Max Verstappen was na afloop van de dag tevreden over zijn eerste kennismaking met de Red Bull. "Het ging best goed. Natuurlijk is het nog vroeg en wil je de balans verder verbeteren, maar het eerste gevoel is erg positief. Veel beter dan vorig jaar." "Vandaag was het erg koud, waardoor het lastig was om de banden op temperatuur te krijgen. Je moest direct voluit vertrekken uit de pits om er wat temperatuur in te krijgen. Ronde na ronde ging je daarom wat sneller."

In de ochtend had Verstappen tijd genoeg om even lekker te lunchen. Zijn auto stond aan de kant met een brandstoflek. "In de ochtend hadden we een brandstoflek, waarna de hele auto gecontroleerd werd. Het was op dat moment toch slecht weer, dus verloren we nauwelijks tracktime. In de middag konden we ons programma afwerken en het was een positieve dag. Ik ben tevreden", laat Max op Verstappen.nl weten. Volgens Max Verstappen is het nog te vroeg om te spreken over een kampioensauto. "Ik kan niet voelen of de auto goed genoeg is voor overwinningen. Ik heb nog maar een keer met deze auto gereden en heb het gevoel dat niemand nog voluit is gegaan." "Je voelt wel direct dat de auto goed functioneert. We hadden geen problemen en dat is anders dan vorig jaar." Morgen neemt Daniel Ricciardo het stuur over. Er wordt veel regen voorspeld op het circuit van Barcelona. De testdag zal dan mogelijk in het water vallen. Verstappen neemt het stuur op donderdag over. "Morgen ziet het er slecht uit qua weersvoorspelling. Donderdag ga ik proberen om zoveel mogelijk ronden te rijden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi