Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Blij met tweede plaats ondanks onze problemen"

De tweede plaats was voor Max Verstappen in Singapore het maximaal haalbare, maar het was een fantastisch resultaat voor het Red Bull-team.

Na afloop van de Grand Prix van Singapore werd Verstappen door Coulthard geïnterviewd. Vanzelfsprekend was de Nederlander tevreden met zijn race. "Het was zeker niet slecht, maar het was jammer van de eerste ronde. Je kon zien dat we daar topsnelheid missen. Vanaf dat moment hadden we een goede strategie en konden we de tweede positie terug veroveren."

"We probeerden om Lewis een beetje te volgen, maar reden voornamelijk onze eigen race. Aan het einde van de race was duidelijk dat er niet meer inzat dan de tweede plaats, waardoor het zaak was om de auto heel over de finish te brengen." Bij zijn enige pitstop kwam Verstappen met horten en stoten van zijn plaats, maar de Renault-krachtbron hield het uit tot de finish. Probleemloos verliep het allerminst, laat de Red Bull-coureur weten. "Het was geen lekker moment en ook achter de Safety Car had ik problemen. De auto sprong diverse keren in neutraal, we hadden genoeg problemen. Ik ben dan ook erg blij met de tweede plaats."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'