Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen blikt vooruit: 'Circuit in China ligt me goed'

Het F1-seizoen van Max Verstappen moet nog écht los komen. In China krijgt de Red Bull-coureur dit weekend een nieuwe kans om zichzelf te belonen met een mooi resultaat.

Een zesde plaats na een rommelige openingsrace in Australië werd gevolgd door een uitvalbeurt in Bahrein. De touche met, en reactie van, Hamilton ging de hele wereld over. Helaas, nul punten in Bahrein, maar direct de kans om dit in China recht te zetten. Vorig seizoen reed Verstappen een prachtige inhaalrace door zichzelf vanuit kansloze positie te belonen met een podiumplaats. "China was vorig jaar erg goed voor mij met een podiumplaats. Het circuit is breed genoeg om in te halen en dat zorgt vaak voor een veld met volop actie tijdens de race." " Het circuit is zwaar voor de banden, waarbij de voorbanden het moeten ontgelden."

" De Chinese fans zijn erg gepassioneerd en ik kijk ernaar uit om een prachtig raceweekend te hebben." Tot op heden kende Verstappen altijd prima weekenden in China. In 2015 kwalificeerde hij zichzelf in de top 10 en was in de Toro Rosso op weg naar WK-punten, tot een technisch probleem hem enkele ronden voor de finish dwars zat. In 2016 scoorde Verstappen een achtste plaats met Toro Rosso en vorig seizoen volgde een derde plaats in de Red Bull.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China