Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen crasht, Bottas nipt snelste in 1e training Baku

Het GP-weekend in Azerbeidzjan is niet goed begonnen voor Max Verstappen. De Nederlander crashte in de eerste vrije training. Zijn training zat er daarmee al na een half uur op.

De eerste vrije training voor de GP van Azerbeidzjan begon rustig. Het was Mercedes dat uiteindelijk met Hamilton en Bottas het voortouw nam op de supersofts. Max Verstappen dook al snel onder de tijden van het duo door op de soft banden. De Nederlander was lekker onderweg in zijn Red Bull en scherpte zijn snelste tijd een aantal malen aan. Uiteindelijk dook teamgenoot Daniel Ricciardo onder de tijd door. De coureurs waren veelvuldig op de baan te vinden om zo het juiste gevoel te krijgen op het stratencircuit. Na een half uur gaat het echter weer mis voor Verstappen. De Nederlander spint op het circuit en belandde zijwaarts in de muur. Een vreemd moment van de Nederlander, waarbij mogelijk een defect aan de versnellingsbak aan ten grondslag lag.

In het tweede deel van de training gingen de tijden nog verder omlaag. Hamilton gebruikte de zachtste band van dit weekend, de ultrasoft. Daniel Ricciardo koos voor de supersofts, maar wist desondanks de snelste tijd van Hamilton over te nemen. Dat het veel harder kon bewees Valtteri Bottas die op de paarse ultrasofts liefst negen tienden sneller was dan Ricciardo en Hamilton. Bij Renault ging het ondertussen niet goed. Zowel Carlos Sainz als Nico Hülkenberg klaagden over problemen met hun auto en keerden voortijdig terug naar de box. Positief voor Red Bull is de uitstekende snelheid van het team. Daniel Ricciardo klokte de tweede tijd op 0,035 van Valtteri Bottas, maar gebruikte daarvoor een hardere bandencompound. Opvallend was het optreden van Ferrari dat niet voorkwam in het stuk. De Italianen hadden diverse kleinere problemen. Vettel noteerde de tiende tijd, Raikkonen de veertiende.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"