© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen crasht, Vettel snelste in tweede training Groot-Brittannië

06 jul. 2018 16:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede vrije training voor de GP van Groot-Brittannië is voor Max Verstappen uitgelopen op een teleurstelling. Al vroeg crashte de Nederlander, waarna zijn sessie erop zat. Vooraan waren het Mercedes en Ferrari die de lakens uitdeelden.

Ferrari en Mercedes los van de rest

De openingsfase van de tweede vrije training op Silverstone stond in het teken van de crash van Max Verstappen. Bij het uitkomen van Luffield verloor hij de controle over zijn Red Bull op de kerbstones, waarna hij in de muur eindigde. Na een korte code rood werd de sessie hervat zonder Verstappen.

Daniel Ricciardo verdedigde in zijn eentje de eer van Red Bull, maar moet genoegen nemen met een plekje achter de beide Mercedessen en Ferrari's. De Australiër geeft zo'n acht tienden per ronde toe, in zowel de snelle rondjes als in racetrim. Red Bull-collega Pierre Gasly ziet door problemen met zijn Toro Rosso-bolide het einde van de sessie niet.

Vooraan waren het Mercedes en Ferrari die nauwelijks voor elkaar onderdeden. Sebastian Vettel zal tevreden zijn met de balans van zijn Ferrari. De Duitser sloot de training als snelste af voor de Mercedessen van Hamilton en Bottas.

Opvallend was de zesde tijd van Alonso, die eindelijk weer eens terug te vinden was in de top 10. Achterin waren de problemen er nog altijd voor de beide Williamsen en Vandoorne.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen