Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'De auto was fantastisch!'

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Maleisië en behaalde zijn tweede overwinning. Bij de start rekende hij af met Lewis Hamilton, om vervolgens een stabiele voorsprong op te bouwen.

De sleutel tot het succes van de Nederlander was de openingsfase waarin hij Lewis Hamilton passeerde met een mooie actie. Een dolblije Max Verstappen legt uit hoe hij die actie voorbereidde. "De auto voelde in het begin al erg goed aan. Ik zag dat Lewis wat moeite had met zijn tractie, gebruikte alles van mijn batterijen en ging ervoor. Hij heeft natuurlijk meer te verliezen dan mij in het kampioenschap en ik pakte hem in bocht 1." Nadat Verstappen de leiding in de race in handen had kon hij wegrijden van Hamilton om vervolgens de race te domineren. "De auto was fantastisch en de snelheid indrukwekkend. Ik kon het tempo opvoeren als het nodig was. Het is fantastisch om hier te winnen."

Mark Webber plaagde Verstappen op het podium: ' Tijdens het volkslied zag ik de onderlip van je vader Jos wat trillen." " Na alle pech dit seizoen kwam deze zege op een prachtig moment. Ik was erg blij toen ik de finish over kwam. Samen met mijn vader ben ik zo ver gekomen en met de fantastische steun van Red Bull natuurlijk."

wuQXqkx9jVs

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'