© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'De snelheid zat er goed in'

10 jun. 2018 22:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen reed een foutloze race en scoorde een derde plaats. De strategie op de hypersofts werkte niet goed voor het team, maar de snelheid was daarna op de supersofts erg goed.

Verstappen nam geen risico bij de start

Bij het induiken van de eerste bocht zaten Verstappen en Bottas naast elkaar, maar de Red Bull-coureur koos eieren voor zijn geld.

"Je probeert altijd zo goed mogelijk te starten en ik heb het even bij Valtteri geprobeerd, maar realiseerde me al snel dat het niet lukte. Dan neem je genoegen met die derde plek."

De lange stint op de supersoft band verliep uitstekend voor Verstappen, die qua snelheid het tempo van Bottas bij kon houden en het gat van vijf seconden wist te dichten.

"Als je zo vroeg naar binnen moet dan moet je de eerste ronden na je stop opletten dat je de banden niet oververhit. Toen iedereen zijn stop had gemaakt zat de snelheid er goed in. Op het einde van de race kon ik nog dichter naar Valtteri toe en zaten we heel dicht bij elkaar op de finishlijn. Het was gewoon een hele goede wedstrijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen