Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen de snelste in verregende training GP Maleisië

De coureurs hebben er uiteindelijk het beste van proberen te maken, maar de omstandigheden waren verre van ideaal tijdens de eerste vrije training voor de GP van Maleisië. Uiteindelijk werd er door bijna iedereen gereden en waren de twee Red Bull-coureurs het snelst.

Klokslag 11:00 uur lokale tijd had de eerste vrije training van start moeten gaan, maar dat bleek al snel onmogelijk. De baan stond onder water en het kwam met bakken uit de hemel. De start van de eerste vrije training werd daarom in eerste instantie 'tot nader order' uitgesteld. Gelukkig stopte het al snel met regenen en een half uur later werd de baan vrijgegeven. Hoewel de baan in eerste instantie nog drijfnat was, konden de eerste coureurs na een minuut of 20 al op intermediates de baan op. Daardoor werden de fans uiteindelijk nog wel getrakteerd op wat actie.

Alle coureurs maakten gebruik van de mogelijkheid om onder natte omstandigheden te rijden. Op wat uitstapjes van onder andere Sebastian Vettel na kleurde iedereen netjes binnen de lijntjes. Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren opvallend snel in de regen. Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd noteerde, zo'n zeven tienden voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook Fernando Alonso reed zich in de schijnwerpers, door als derde over de streep te komen. Het debuut van Pierre Gasly verliep eveneens prima: de jonge Fransman reed de negende tijd. Mercedes en Ferrari stonden ver achter de snelste tijd. Het gat tussen Max Verstappen en de snelste Mercedes-coureurs, Lewis Hamilton, was maar liefst 2,5 seconden. Alle tijden werden gereden op de intermediates. Vanmiddag staat de tweede vrije training op het programma, waarbij de verwachting is dat deze onder volledig droge omstandigheden wordt verreden.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden