© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen de snelste in verregende training GP Maleisië

29 sep. 2017 06:31 Rik Alkema 0 reacties
De coureurs hebben er uiteindelijk het beste van proberen te maken, maar de omstandigheden waren verre van ideaal tijdens de eerste vrije training voor de GP van Maleisië. Uiteindelijk werd er door bijna iedereen gereden en waren de twee Red Bull-coureurs het snelst.

Eerste vrije training verloopt nat

Klokslag 11:00 uur lokale tijd had de eerste vrije training van start moeten gaan, maar dat bleek al snel onmogelijk. De baan stond onder water en het kwam met bakken uit de hemel. De start van de eerste vrije training werd daarom in eerste instantie 'tot nader order' uitgesteld.

Gelukkig stopte het al snel met regenen en een half uur later werd de baan vrijgegeven. Hoewel de baan in eerste instantie nog drijfnat was, konden de eerste coureurs na een minuut of 20 al op intermediates de baan op. Daardoor werden de fans uiteindelijk nog wel getrakteerd op wat actie.

Alle coureurs maakten gebruik van de mogelijkheid om onder natte omstandigheden te rijden. Op wat uitstapjes van onder andere Sebastian Vettel na kleurde iedereen netjes binnen de lijntjes. 

Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren opvallend snel in de regen. Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd noteerde, zo'n zeven tienden voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Ook Fernando Alonso reed zich in de schijnwerpers, door als derde over de streep te komen. Het debuut van Pierre Gasly verliep eveneens prima: de jonge Fransman reed de negende tijd. Mercedes en Ferrari stonden ver achter de snelste tijd. Het gat tussen Max Verstappen en de snelste Mercedes-coureurs, Lewis Hamilton, was maar liefst 2,5 seconden. Alle tijden werden gereden op de intermediates.

Vanmiddag staat de tweede vrije training op het programma, waarbij de verwachting is dat deze onder volledig droge omstandigheden wordt verreden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen