© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen denkt nog sneller te kunnen gaan in Hongarije

27 jul. 2018 17:23 René Oudman 0 reacties
Slechts vierenzeventig duizendsten van een seconde kwam Max Verstappen tekort om de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije als snelste te besluiten. De 20-jarige Nederlander vloog op de Hungaroring naar een 1.16.908 en deed dat op de zachtst beschikbare band, de ultrasoft. Ondanks dicht op het vuur te zitten, twijfelt Verstappen of meeknokken om de pole er op zaterdag mogelijk is.

"Het gaat vooral goed in de tweede sector", verwijst Verstappen tegenover zijn eigen site naar het meest bochtige gedeelte op het Hongaarse asfaltlint. "We verliezen echter nog steeds vrij veel snelheid op het rechte stuk. De auto voelde wel goed aan, het was een positief begin van het weekend", zegt de Nederlander, die na de eerste vrije training als derde werd opgenomen in de tijdenlijst. Teammaat Daniel Ricciardo besloot die oefensessie als rapste, de Australiër stond na afloop van de tweede training derde.

De Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen niet verder dan de vijfde en de zesde plaats, maar volgens Verstappen kwam dat met name doordat beiden geen vrije ronde hadden. "Ze kregen geen goed rondje voor elkaar, omdat ze wijd gingen. Ik verwacht dat ze er in de kwalificatie gewoon bij zitten. Ferrari ziet er snel uit en in de longruns was Mercedes competitief. Het zal dicht bij elkaar staan."

Verstappen weet dondersgoed dat de kwalificatie van zaterdag bepalend kan zijn voor de uitslag op zondag. "Inhalen is hier ontzettend moelijk, ondanks dat ik de Hungaroring een leuk circuit vind. Je hebt een goede balans nodig om hier snel te kunnen zijn en je moet hard werken, want er zijn veel snelle bochten die elkaar in rap tempo opvolgen."

De Nederlander nam driemaal deel aan de Hongaarse Grand Prix, waarin hij tweemaal als vijfde (2016 en 2017) en één keer als vierde (2015) over de eindstreep wist te geraken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen