© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen derde in eerste training GP Duitsland, Ricciardo bovenaan

20 jul. 2018 12:31 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd op de klokken gebracht. Max Verstappen meldde zich herhaaldelijk bovenaan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd.

Red Bull sterk uit de startblokken

Na de gebruikelijke installatieronden is het Max Verstappen die als eerste een tijd op de klokken zet. Hij doet dat op de medium compound van Pirelli. De Nederlander rijdt lekker door en blijft zijn tijd in die eerste run aanscherpen. Het duurt dik twintig minuten voordat Red Bull-collega Pierre Gasly hem als eerste vergezelt op het scorebord.

Jongens als Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas slagen er met hun eerste getimede ronden niet in aan de tijd van Verstappen te komen, ondanks dat ze op de softs rijden. Het is teamgenoot Daniel Ricciardo die als eerste onder zijn tijd duikt, direct gevolgd door Ferrari-coureur Sebastian Vettel en Mercedes-ster Lewis Hamilton. Ricciardo doet dat op de ultrasofts, Vettel en Hamilton doen dat op de softs.

Waar Max Verstappen voor zijn tweede run vasthoudt aan de mediums, rijden de overige coureurs van de drie topteams allemaal op zachtere banden. Zo weten ze allemaal voorbij Verstappen te geraken.

Met een eerste run op Pirelli's zachtste rubber - dit weekend zijn dat de ultrasofts - katapulteert de Nederlander zich echter opnieuw naar waar hij de training begon, P1. Het zijn Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo die op dezelfde banden daar een stokje voor steken en de leidende twee posities overnemen en vasthouden tot het einde van de sessie.

Grote incidenten deden zich in de eerste anderhalf uur trainen niet voor. Sauber-testcoureur Antonio Giovinazzi verloor een deel van engine-cover en Nico Hülkenberg ploegde door het grind, maar daar bleef het bij.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen